Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Llibreters, floristes i Ajuntament es preparen per Sant Jordi

Tiana es prepara per una de les festes catalanes més tradicionals: la Diada de Sant Jordi. Amb motiu d’aquesta data, Ajuntament, llibreries i floristeries han planejat diferents activitats. El mateix dia 23 d’abril els veïns del poble podran trobar diverses paradetes de llibres i roses a espais com la Plaça dels Peixos o al costat de l’escola Lola Anglada.

Una de les paradetes de la Plaça dels Peixos serà, per exemple, la de la floristeria El verd es bo. La seva propietària, Celi Comas, afirma que Sant Jordi és el dia que té més vendes de tot l’any perquè la tradició està molt arrelada entre els tianencs. El producte més comprat, segons ella, és la rosa vermella tradicional.

 

Els altres protagonistes el dia 23, els llibres, també estaran presents. El propietari de la llibreria Multicolor, Oriol Ruiz, muntarà una paradeta davant el seu comerç i guarnirà la tenda per donar-li “un aire de Diada”. Per ell, és un avantatge que aquest any la festa sigui entre setmana.

 

L’esdeveniment organitzat per l’Ajuntament no es farà fins el dissabte 26 d’abril perquè hi pugui assistir més gent. A les 11 del matí es faran diferents activitats com concursos de frases curtes, de dibuix infantil o la lectura de relats rellevants de la literatura catalana per commemorar el Tricentenari. Com a novetat d’aquest any també hi haurà una carpa amb un contacontes que farà diferents sessions pels assistents.

Segons la regidora de cultura, Núria Blasco, s’ha triat aquest dia per permetre a la gent passejar i participar sense la pressió del treball o l’escola.

 

El divendres 25 al vespre el Casal de Joves també celebrarà una festa pel jovent del poble on asseguren que l’amor serà el protagonista.