Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

119 dels voluntaris de Junts pel Sí són de Tiana

119 persones de Tiana ja s’han apuntat, ara per ara, al llistat de voluntaris i voluntàries per donar suport a la candidatura Junts pel Sí, que ara mateix depassa les 54.400 persones. D’aquesta manera, Tiana és un dels municipis del Baix Maresme que, en proporció al seu nombre d’habitants, més voluntariat aporta a aquesta candidatura independentista pel 27-S.

Alella, Teià, Vilassar de Dalt o Cabrils, que son municipis amb una xifra d’habitants semblant a Tiana, tenen també una quantitat de persones inscrites similar a Tiana: Vilassar de Dalt en té 111, Teià tres menys, 108 i Cabrils 91. De Premià de Dalt, poble d’origen de Jordi Pujol, només hi ha 87 voluntaris apuntats. Alella és la que més voluntaris té d’aquesta franja d’habitants: 138.

Crida l’atenció que municipis del Baix Maresme amb força més habitants que Tiana, com Montgat o Sant Andreu de Llavaneres, tenen una quantitat inferior de voluntaris apuntats al web de Junts pel Sí. De Montgat, a dia d’avui, s’hi han apuntat 84 persones i de Llavaneres, 95.

Després de la capital, Mataró, que té 728 persones inscrites, Vilassar de Mar (municipi amb qui el president Artur Mas té forts lligams) és la segona població que més voluntaris ha aportat, per ara, a Junts pel Sí: 253, seguit de Premià de Mar  amb 246 persones apuntades.

El web de la campanya, a tota màquina

La candidatura unitària va obrir el web el passat 5 d’agost per donar, d’aquesta manera, el tret de sortida a la campanya “Fes-te candidat pel sí”. L’objectiu, en aquell moment, era arribar als 13.500 voluntaris: una manera de simbolitzar que darrera cadascun dels 135 diputats i diputades al Parlament hi ha 100 persones a favor de la independència. Però només en un dia es va assolir aquell objectiu. Per això, la organització es va marcar, tot seguit, el nou objectiu d’arribar als 40.000 suports: tants com persones voluntàries hi va haver a la consulta del 9-N. Desbordada també aquella xifra en pocs dies, la campanya porta ja, a dia d’avui, més de 54.400 adhesions. L’objectiu, ara, és arribar a les 100.000.

La xifra augmenta cada hora i, previsiblement, s’assolirà l’objectiu el proper divendres 28, dia en què es tancarà el registre de voluntariat.

Un cop recollida l’adreça electrònica i el nom de cada persona inscrita, Junts pel Sí ha explicat que en farà un llistat. A aquestes persones se’ls proposarà que facin d’apoderades o d’interventores durant la jornada electoral del 27-S o bé en actes relacionats.

Com és ben conegut, la llista independentista de Junts pel Sí la integren Convergència Democràtica de Catalunya, Esquerra Republicana, Demòcrates de Catalunya, Moviment d’Esquerres, Avancem i Reagrupament independentista. A més, Junts pel Sí compta amb el suport d’entitats com Catalunya Sí, Solidaritat Catalana per la Independència, Els Verds-Alternativa Verda i Estat Català, a més d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana

Primer acte unitari

Junts pel Sí celebrarà aquest divendres el seu primer gran acte de precampanya. Serà a Barcelona i reunirà per primer cop Artur Mas, Oriol Junqueras i Raül Romeva, que no coincidien des de la presentació de la llista.

La candidatura independentista convocarà tots els seus candidats a les 18 hores al passeig Lluís Companys.