Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Govern i oposició valoren els resultats econòmics de maneres molt diferents

L’oposició ha qüestionat les dades econòmiques que es van presentar el passat dijous a la sessió pública de l’Ajuntament. Segons els portaveus de CiU i Gent, va ser un discurs incomplet i que faltava a la veritat en alguns punts.

La crítica fonamental d’aquests dos partits ha estat que l’anterior govern no estava en situació de suspensió de pagaments. Segons el portaveu de Gent, Joan Pau Hernández, un 60% del deute amb el qual es van trobar provenia de les obres del poliesportiu  i només el 10% provenia del seu mandat.

El portaveu de CiU, Enric Nolis, ha defensat que la pressió fiscal ha pujat un 13% durant l’actual mandat. A més, ha afirmat que des del govern municipal només s’ha baixat el tipus d’interès de l’IBI però que això no és reflecteix en una baixada del que paguen els veïns per aquest impost.

 

El portaveu del PSC, Héctor González, ha defensat que des de l’àmbit municipal no poden fer res més, ja que una part important de l’IBI depèn del govern central. D’altra banda, ha afirmat que la inactivitat de la qual els hi acusa l’oposició es correspon amb la prudència de voler cobrir els deutes abans de fer inversions. Una afirmació que Nolis ha respost dient que un endeutament raonable com el que es té ara no ha de limitar les actuacions de cara als veïns.

Joan Pau Hernández ha destacat també l’absència d’un interventor a l’Ajuntament que va treure l’alcaldessa durant la sessió i que, segons ell, apuntava a que es trobaven en una situació il·legal.

 

Héctor González ha respost que en aquest tema la Generalitat no està mirant cap a un altre lloc, sinó que és plenament conscient del procés de reestructuració al qual s’està sotmetent l’ajuntament.

 

Ambdós grups de l’oposició també han dit que el pla de proveïdors del govern de Rajoy es va acceptar amb un tipus d’interès abusiu i que beneficiava a la banca més que al municipi. El representant del PSC, però, tot i mostrar-se d’acord amb aquesta afirmació, ha defensat que els diners eren necessaris per l’herència rebuda i que la quantitat que s’havia de demanar es va calcular de manera mil·limètrica.