Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Inici de curs: l’entorn de les escoles s’adapta per les entrades i sortides graduals

El dilluns 14 de setembre comença el curs escolar 2020-2021. Una tornada a l’escola que, enguany, es veurà condicionada per la crisi sanitària que vivim actualment. És per aquest motiu que l’Ajuntament de Tiana ha planificat unes mesures extraordinàries per garantir que aquesta tornada sigui segura. Ho explica l’alcaldessa i regidora d’Educació, Marta Martorell:

 

Un dels focus principals és l’adaptació de l’entorn de les escoles Lola Anglada, Tiziana i Escola Bressol Municipal per millorar la mobilitat durant les entrades i sortides, que seran graduals:

 

Per exemple, aquest dimarts 8 de setembre s’ha tallat la circulació al carrer Escalfapé, entre Matas i Pau Casals, per reasfaltar i habilitar el camí escolar que portarà fins al Tiziana:

 

El Tiziana tindrà quatre entrades diferents. La porta principal de l’Avinguda Ciutadella estarà habilitada pels alumnes de 2n i 4t, mentre que la porta petita del mateix carrer ho estarà pels de 1r i 3r. La tercera entrada estarà al carrer Joan Miró, per la porta de la pista, on entraran els de P3, P4 i P5. Per últim, els de 5è i 6è hauran d’entrar per la porta del carrer Ciutadella.

Els canvis també es notaran a la zona del Lola Anglada, ja que s’eliminarà un carril de circulació al carrer Castellar:

 

El Lola Anglada organitzarà les entrades i sortides per les dues portes: la del carrer Castellar, per l’alumnat de 3r, 4t, 5è i 6è; i la de l’Avinguda Creu de Terme, que serà pels de P3, P4, P5, 1r i 2n.

L’Escola Bressol Municipal serà la que menys noti els canvis, amb l’habilitació d’una zona d’aparcament de màxim 15 minuts al carrer de Can Gaietà.

Totes les adaptacions estaran coordinades amb la Policia Local:

 

Un altre eix important d’aquestes mesures extraordinàries és el reforç en la neteja i desinfecció dels centres i el lliurement de material sanitari i gel hidroalcohòlic:

 

La figura de la infermera escolar també entra dins d’aquestes mesures extraordinàries.