Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Instruments poc comuns i una perspectiva divulgativa són les bases del Tiana Antica de 2018

En Llorenç Blasi i en Xavier Dominguez han presentat aquest dissabte a Can Baratau el festival Tiana Antica d’enguany: han detallat els dies de les actuacions, fent una petita explicació de què s’hi podrà sentir. Aquest any destaquen, entre els 4 concerts i la conferència del 19 de maig, dos instruments: una flauta travessera de vidre i argent original que data del 1823 i un orgue portàtil que emula els del segle XIV.

La flauta travessera la portarà la Montserrat Gascón dissabte 26 de maig a la Sala Albéniz, juntament amb la Marina Rodríguez que toca un fortepiano del 1843. Totes dues combinaran un concert amb explicacions sobre els seus instruments.

L’organetto d’en Guillemo Pérez tancarà el festival el 3 de juny a l’ermita de l’Alegria.

Els instruments rars són una de les grans atraccions del Tiana Antica però també ho són la divulgació i l’acostament de les músiques medievals, barroques o romàntiques a un públic més ampli. En Llorenç Blasi, director del festival, ho explica:

 

El Tiana Antica d’engiany començarà el 19 de maig amb una audició-col·loqui ofert per en Xavier Domínguez, que també tocarà instruments de corda polsada. L’acompanyaran la mezzosoprano Laura Bundó, al cant, i en Llorenç Blasi fent de rapsode.