Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La CUP presentará una moció per donar suport als 9 mestres de l’institut El Palau

La CUP presentarà al ple del proper dimarts una moció en suport als 9 mestres de l’institut El Palau de Sant Andreu de la Barca investigats per delictes d’odi. La moció vol que l’Ajuntament es solidaritzi públicament amb els 9 professors investigats, així com de qualsevol altre professor o mestre que pateixi persecució per part de l’Estat espanyol.

El portaveu de la CUP, Alex Rosa, explica que durant aquesta setmana s’ha conegut el cas de 54 professors més investigats pel mateix motiu:

 

La moció també vol posar èmfasi en la restricció de la llibertat d’expressió que, ara, ha arribat també al cos docent. Per això, també volen que l’Ajuntament defensi públicament la llibertat d’expressió com un dels pilars centrals de l’educació.

Respecte a les crítiques als docents per haver parlat sobre l’1-O i criticat l’acció policial, la CUP assegura que els docents han de respondre els neguits dels infants i l’escola ha d’estar oberta a aquest debat. Des de la CUP creuen que s’ha de poder expressar amb llibertat que “la Policia Nacional va fer ús i abús desproporcionat de la violència cap a uns ciutadans i ciutadanes que, pacíficament, volien exercir el dret a l’autodeterminació, principi fonamental dels drets humans.”

Als mestres investigats, per fer això, se’ls ha arribat a acusar d’adoctrinament. Respecte a aquest concepte, el regidor de la CUP explica què significa realment aquest concepte:

 

Des de la CUP, a més a més, també volen manifestar el rebuig a l’actitud d’Albert Rivera i del periodista Javier Negre per haver assenyalat els nou docents de L’IES El Palau. Rosa considera que les seves accions només fan que atiar l’odi, tal com demostren les pintades que van aparèixer.

Els docents assenyalats es troben ara mateix en un procés judicial. Se’ls acusa de “lesionar la dignitat de les persones per motius de discriminació per nacionalitat” i cinc d’ells també per un “delicte d’injúries greus contra els cossos i forces de seguretat”.