Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

“Intentem que el que està succeint políticament no ens impedeixi fer bé la nostra feina”

L’agitada vida política que viu el país els darrers mesos ha tocat de ple, com a policies però òbviament també com a ciutadans, els integrants dels Mossos d’Esquadra. En determinats moments, per exemple l’1 d’octubre o el 20 de setembre, part de la societat i molts mitjans de comunicació han posat dalt d’un altar la Policia catalana.

Les agents Sílvia i Ester de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de la comissaria de Premià de Mar afirmen que, malgrat tot, el cos en general i elles en particular han sabut prendre distància professional amb tots aquests fets. “Hem seguit fent la nostra feina, tal com fèiem fins abans que tot això comencés, i com seguirem fent d’ara en endavant” afirmen. Reconeixen, però, que la situació és complicada i que no els és aliena perquè també viuen aquí:

 

L’agent Sílvia recalca que en tot moment han de tenir present, tant elles com la gent, “que no som polítiques sinó policies”:

 

Totes dues volen subratllar que no treballen condicionades pels suports, les alabances o les crítiques, sinó que ho volen fer “com ho hem fet sempre”.

 

Totes dues, asseguren, estan ja molt acostumades a pertànyer a un cos que, tot sovint, està dins el focus mediàtic “ja sigui per actuacions nostres que han agradat com per d’altres que no ho han fet tant”. I en aquest cas, a més, observen que el procés està tamisat per molta emoció.