Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Isidre Mestres: “Tiana és una olla bullint contínuament”

Després que Tiana hagi celebrat el Dia Mundial del Circ, arriba el Dia Internacional del Teatre. Una data on els artistes del poble recorden la llarga tradició teatral que té la localitat. Entre els que s’hi dediquen professionalment, hi ha els De Mortimers. “És un poble molt mogut, amb artistes de diferents disciplines. La manca del poble és que no hi ha un casal de joves potent on tothom que fa art hi pugui compartir idees”, ha dit un dels seus membres, Oriol Liñán.

 

A Tiana també hi ha grups amateurs de teatre molt consolidats: La Societat Recreativa els 9 Pins i l’Agrupació Artística del Casal. Des dels 9 Pins, Isidre Mestres, fins i tot ha comparat aquest poble amb la cultura de grans capitals: “Jo tinc una amiga que sempre diu que Tiana està en els mateixos paràmetres que París. Tiana, i tothom ho sap, és una olla bullint contínuament”.

 

Des de l’Agrupació Artística han estat més prudents. Creuen que Tiana fa teatre des de fa molt anys però que, aquest, és un fet comú amb molts altres municipis del país. “Tiana té tradició teatral: no només de practicar-la sinó d’anar-la a veure. No obstant, no crec que Tiana tingui una sensibilització superior cap al món de la cultura que ja puguin tenir altres poblacions. Com que som un poble molt petit, cada cop que hem fet alguna cosa ens hem pensat que havíem descobert la sopa d’all”, ha explicat el president d’aquesta entitat, Albert Freixas.


 

 

Què preparen els grups de teatre?

En aquest moment, tots aquests grups es troben en plena activitat. De Mortimers continua anant de gira per Catalunya amb el seu “Live Karaoke”, que vol potenciar la música en directe.

Live Karaoke
Live Karaoke

Mentrestant, des dels grups amateurs, l’Agrupació Artística es prepara per la “Revolta de les Bruixes” i per la possibilitat d’actuar al Teatre Nacional de Catalunya amb l’obra “Castell dels tres dragons”. Després de l’èxit del musical Mamma Mia, els 9 Pins, descansa d’aquest gènere per representar a l’octubre “Un Déu Salvatge”.

 

La història dels grups de teatre

Entre aquests grups, n’hi ha un que enguany està d’aniversari. És, justament, el més veterà de tots: L’Agrupació Artística del Casal celebra els seus 30 anys. Aquesta companyia va néixer l’any 1984. El seu president assegura que es tracta d’un grup familiar però obert a tothom. En aquests moments, entre els artistes més fixes i la secció jove, hi ha una 60a de persones que hi col·labora.

L'Agrupació Artística particiant al Tiana Negra
L’Agrupació Artística particiant al Tiana Negra

No gaire més tard, l’any 1986, va sorgir a Tiana l’altre grup amateur. Des dels 9 Pins, Isidre Mestres considera que estan vivint una de les seves millors etapes. Des de l’any 2011, han apostat pels musicals i celebren l’èxit que estan tenint, amb representacions com Mar i Cel o Mamma Mia.

Espectacle "Mar i Cel", 9 Pins
Espectacle “Mar i Cel”, 9 Pins

De Mortimers va néixer a Tiana l’any 2001 i consideren que totes les inspiracions que han tingut, com a companyia, han sorgit des del seu poble. Asseguren que al municipi és on posen a prova les noves idees, com l’actual del Karaoke. Es van formar com a grup gràcies a un programa de Ràdio Tiana: el Sense Tema.

De Mortimers
De Mortimers

 

Torna a veure el vídeo: Mortimers sense fronteres

El grup multidisciplinar col·labora amb “Pallassos sense fronteres” des de l’any 2007. Van a fer riure els nens dels països en conflicte. Una experiència, per ells, personal i vital.