Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Junts per Tiana demana un ple extraordinari per parlar sobre el projecte de Can Riera

Junts per Tiana va anunciar durant el ple d’octubre que demanarà la convocatòria d’un ple extraordinari per parlar del projecte de Can Riera. L’agrupació d’electors va voler incloure una moció d’urgència sobre aquest tema durant el ple d’aquest dimarts 6 d’octubre, però l’equip de govern va votar en contra de la seva inclusió.

El portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, va justificar la urgència de la moció a causa de l’acte que va tenir lloc el diumenge:

 

Una urgència que des de l’equip de govern no compartien. L’alcaldessa, Marta Martorell, va dir que el projecte de Can Riera encara estava obert per rebre nous suggeriments i trobaven que la via de la moció no era l’adequada:

 

El portaveu del PSC, Albert Sales, va emplaçar a Junts a fer una reunió per explicar-los el projecte i parlar sobre les seves propostes:

 

Una oferta que va secundar el portaveu d’ERC, Jaume Darbra:

 

Salvatierra va dir que no entenia que no es volgués parlar sobre aquest tema al ple després de l’acte de diumenge i va traslladar la qüestió al final de la sessió en forma de prec. Allà va ser on va anunciar la intenció de l’agrupació de convocar un ple extraordinari.

La moció demanava dues coses. En primer lloc, que es respecti l’esperit del projecte ‘Can Riera és vida’, sorgit del procés participatiu impulsat durant la segona legislatura d’Ester Pujol, “per fer de la masia de Can Riera un espai multifuncional per a la promoció cultural, gastronòmica, vitivinícola i del comerç local.”

En segon lloc, s’emplaçava a l’equip de govern “a buscar espais alternatius per reubicar les oficines municipals que ho necessitin”, en aquest cas, Serveis Socials.

Ambdues peticions ja es van manifestar durant l’acte del diumenge 4 d’octubre. Una trobada que el portaveu de Junts per Tiana va qualificar d’històrica per la presència d’exalcaldes i regidors d’anteriors governs i el teixit cultural del poble:

 

L’alcaldessa va respondre dient que la majoria de l’equip de govern actual també hi va estar present i que van prendre nota de les idees que es van expressar:

 

Can Riera és un dels projectes inclosos a les inversions sorgides del romanent líquid de tresoreria del 2019. La idea és acabar el primer pis i transformar la planta baixa en un espai multifuncional destinat a activitats culturals. Un primer pis on s’està estudiant la possibilitat de traslladar de manera provisional els Serveis Socials municipals.