Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Junts per Tiana donarà explicacions sobre les negociacions postelectorals

El passat dissabte 15 de juny va tenir lloc la sessió de constitució del nou ple de Tiana i la posterior elecció de la nova alcaldessa de Tiana. Amb els 8 vots d’ERC, Junts per Catalunya Tiana i el PSC, la candidata del partit republicà, Marta Martorell, es va imposar a la llista més votada, Junts per Tiana. El seu candidat, Isaac Salvatierra, es va quedar amb els 5 vots de la seva agrupació d’electors.

Com a candidat de la llista més votada, el mateix Salvatierra va anunciar fa unes setmanes que es disposava a liderar una ronda de negociacions amb els altres 3 grups municipals que havien aconseguit representació.

Unes negociacions que finalment no van aconseguir el suport necessari per investir al candidat de Junts com a nou alcalde de Tiana. És per això que l’agrupació d’electors ha publicat aquest diumenge un comunicat on anuncia que donarà totes les explicacions necessàries sobre aquest procés de negociacions postelectorals.

El dimecres 19 de juny, a les 8 del vespre, Junts per Tiana ha convocat una trobada al seu local del carrer Lola Anglada. Allà explicaran amb més detall algunes de les coses que ja apunten en el seu escrit.

En primer lloc, justifiquen el silenci d’aquestes últimes setmanes perquè volien respectar el temps de converses i negociacions amb la resta de forces polítiques. Unes converses on l’única línia vermella, expliquen, era la de l’urbanisme.

En segon lloc, asseguren que hi ha hagut pactes al marge de les negociacions que ells lideraven. “Quan ens en vam adonar ja era massa tard”, argumenten. Més endavant, afegeixen que “ens ha agradat anar amb la veritat per davant i no intentar tripijocs estranys”.

Per últim, expliquen que el seu procés de negociació buscava un nou model de governança on es trenqués la política de blocs “per arribar a grans acords de poble pensant en la Tiana del futur”. “Potser diran que no hem sabut negociar. Que ho volíem tot. Sí, volíem governar amb tothom. Treballant conjuntament amb tots els grups per fer una Tiana millor amb l’aportació de tots”, conclouen.