Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La cavalcada dels Reis d’Orient acabarà al Parc de l’antic camp de futbol

Els Reis d’Orient arribaran a Tiana aquest dimecres 5 de gener. La tradicional Cavalcada, però, tindrà un canvi en el seu recorregut per evitar aglomeracions i adaptar-se a la situació actual de la pandèmia.

Així doncs, en comptes de finalitzar a la plaça de la Vila, espai habitual, enguany la Cavalcada acabarà al Parc de l’Antic Camp de Futbol. Allà és on es farà la rebuda a Ses Majestats.

Des de l’Ajuntament també avisen que, per evitar aglomeracions durant el recorregut, cadascú esculli un punt fixe des d’on veure la Cavalcada, sense seguir la rua. Els Reis sortiran a les sis de la tarda de la zona poliesportiva i recorreran per diferents carrers del poble amb el seu seguici. Aquesta és la ruta que faran:

L’apunt històric

En Josep Maria Toffoli explica que la referència més antiga que ha trobat d’una cavalcada dels Reis Mags a Tiana és de l’any 1922, ara fa 100 anys, organitzada per la Societat Recreativa “Els Nou Pins”, que tenia aleshores a Modest Batlle Sardà com a president.

Afegeix que, tot i això, no seria un costum que arrelés fins a l’any 1958, gràcies a la iniciativa del llavors alcalde Jaume Sardà, que va fer que l’Ajuntament es fes càrrec de l’organització de la Cavalcada. Aquest article publicat per la revista Tiana recull aquest moment: