Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La còmplice amistat entre Montserrat Roig i Lola Anglada, avui a Can Baratau

Lola Anglada ha estat admirada sempre com a il.lustradora i, una mica menys però també, com a catalanista. En canvi, una de les seves lluites més destacades, la seva a lluita com a feminista, ha estat força silenciada en general. Aquest divendres, a la biblioteca Can Baratau, Muntsa Roca, estudiosa de l’obra de Roig, explicarà en detall la relació d’amistat i de lluita compartida que va unir totes dues dones durant anys. No en va, Montserrat Roig va escriure la seva primera novel.la, “Molta roba i poc sabó, i tant neta que la volen”, precisament a Tiana. Muntsa Roca:

 

La més extensa, i gairebé única, biografia de la il.lustradora tianenca, publicada el 2015 i escrita per Teresa Sanz i Núria Rius ja posa, per fi, de relleu aquest vessant feminista d’Anglada.

A la xerrada d’aquest divendres, però, coneixerem altres aspectes de la vida de Montserrat Roig i Lola Anglada, començant per un aspecte curiós: la gran diferència d’edat -quasi 50 anys- entre les dues amigues:

 

Muntsa Roca confessa que, un cop immersa en la vida de Lola Anglada, ha quedat fascinada per la vitalitat i la rebel.lia de la tianenca:

 

Muntsa Roca reconeix que no té “una resposta clara” al fet que el vessant feminista de Lola Anglada hagi estat silenciat durant molts anys però sí que pot dir, afirma, que ser dona, d’esquerres i republicana -és a dir, del bàndol perdedor- després de la guerra feien de la il.lustradora tianenca un personatge incòmode a la fosca i poruga Catalunya de postguerra.

La xerrada de Muntsa Roca començarà a les 19h.