Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La Diputació desplega el dispositiu del Pla d’Informació i Vigilància contra incendis forestals

La Diputació de Barcelona, en col·laboració amb 273 ajuntaments, 124 agrupacions de defensa forestal (ADF) i 9 federacions d’ADF, inicia aquest divendres 18 de juny la campanya de prevenció d’incendis recollida al Pla d’Informació i Vigilància contra incendis forestals (PVI).

El Pla, que té per objectiu evitar i limitar els efectes dels possibles incendis forestals que es puguin produir aquest estiu, inclou un conjunt d’accions informatives, dissuasives i d’anticipació dirigides a la ciutadania davant de conductes de risc de perill d’incendi.

L’abast territorial del dispositiu és de 498.709 hectàrees forestals, el que significa el 98,4% de la superfície forestal vulnerable de la demarcació de Barcelona, dividides en tres sectors de prevenció. Tiana forma part del sector Metropolità Nord, juntament amb les altres poblacions del Maresme, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Barcelonès.

El dispositiu compta amb 93 unitats d’informació i vigilància, encarregats d’explicar als usuaris les mesures de prevenció d’incendis i dissuadir-los de cometre infraccions, 18 punts de vigilància fixa i un punt de vigilància mòbil. Tiana pertany a la ruta U-78, juntament amb Badalona i Santa Coloma de Gramenet, i acull un punt de vigilància fixa, on estan ubicats dos guaites encarregats de detectar columnes de fum.

En total, el dispositiu comptarà al llarg del territori amb una plantilla de 262 persones entre informadors, guaites, operadors de comunicacions i responsables de control. El PVI estarà actiu fins a l’1 de setembre.