Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La Festa dels Racons rep un dels Premis Ateneus

La tianenca Festa dels Racons  ha estat guardonada aquest dimecres amb el 3er premi als Premis Ateneus, dins la categoria Foment de la Participació. Ha estat un guardó atorgat pel jurat dels Premis.

La Festa dels Racons optava a guanyar pel seu foment de la participació popular en la cultura. El segon premi del jurat va ser per “La Imaginada” i el primer per “És Dansa”.

També hi va haver una votació popular, en què la Festa dels Racons va quedar tercera amb 103 vots en total, per darrera de la guanyadpora d’aquesta votació, la Societat Coral Obrera La Glòria Sentmenatenca (Sentmenat). La segona més votada va ser l’entitat Atzeries Solidari-colla vella de Gràcia (Barcelona). Així ho va viure Anna Molas, una de les organitzadores

 

El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) ha estat el marc on les organitzadores de la Festa dels Racoms -tres joves tianenques- han recollit el premi.

Les organmitzadores de la Festa dels Racons recullen el seu tercer premi, aquest dimecres a BCN
Les organitzadores de la Festa dels Racons recullen el seu tercer premi, aquest dimecres a BCN

Es tractava de la 26a edició dels Premis Ateneus, que impulsa la  Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) per donar visibilitat al moviment associatiu. Els guardons reconeixen la tasca duta a terme per les entitats i associacions de Catalunya al llarg de l’any en set categories diferents.

Una festa joves però amb solera

Tot i que només fa dos anys que es fa, la celebració ha tingut, en les seves dues edicions (2014 i 2015), un gran seguiment per part de tianencs i tianenques.

La Festa dels Racons, que es fa a la primavera, és una passejada que es fa guiada festivament per actors i actrius. Ells i elles porten el públic a diversos enclaus del poble. Així, la celebració permet, de forma popular, conèixer una Tiana sovint poc coneguda, que amaga racons bellíssims.

festa dels racons 2015 095
Un moment de l’edició d’enguany de la Festa dels Racons

A la vegada, la Festa dels racons posa el públic en contacte amb l’art de petit format: clown, teatre de butxaca, lectures de poesia o música interpretada a peu de carrer són algunes de les arts que el nombrós públic por gaudir durant cadascun dels passis que es fan per Tiana.