Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La Junta Local de Seguretat analitza les dades delinqüencials del juliol de 2019 al juny de 2020

L’Ajuntament de Tiana ha celebrat aquest dilluns 27 de juliol la Junta Local de Seguretat per via telemàtica. Durant la sessió s’han analitzat les dades delinqüencials corresponents al període del juliol del 2019 al juny de 2020 a Tiana, comparant-les amb les de l’anterior període, que comprèn des del juliol del 2018 fins al juny del 2019.

Pel que fa a les infraccions penals, enguany s’ha produït un fet més (240) que durant el període anterior (239). La mitjana s’ha mantingut en unes 20 infraccions mensuals, essent els mesos de novembre, desembre i juny els que més casos han acumulat (29, 28 i 27 respectivament). Tot i això, Tiana segueix sent un dels municipis amb l’índex delinqüencial més baix del Maresme.

Dins d’aquests 240 fets delictius, 207 corresponen a delictes contra el patrimoni com poden ser estafes, danys, furts i robatoris amb força o amb violència. El delicte més comès és l’estafa, amb 77 casos en total. Els robatoris amb força en els domicilis han baixat un 22,4%, passant de 49 a 38 casos, però han pujat els robatoris amb força a l’interior de vehicles, augmentant de 3 a 10 casos.

Pel que fa a les infraccions administratives, l’augment de casos ha sigut molt significatiu, passant de 26 a 106 fets, especialment durant els mesos de març, abril i maig, amb 26, 43 i 16 casos respectivament.

També s’ha destacat una de les problemàtiques que ha tingut lloc durant aquest últim any: les picabaralles que organitzen alguns grups de joves a través de les xarxes socials. Tal com informa el mateix consistori, per fer front a aquest problema s’ha plantejat “molta coordinació entre els diferents cossos de seguretat i fer pedagogia als centres educatius”.

La reunió periòdica ha comptat amb representació de la Delegació Territorial del Govern, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil, la Policia Local, l’Alcaldessa i els regidors dels grups municipals amb representació al consistori.