Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La maldat en la literatura

El Tiana Negra ja està en marxa. El festival de la novel·la negra en català va engegar motors el passat dissabte 14 de gener amb la ruta del crim, l’obra de teatre “Doppelgänger” i l’inici del joc de pistes pels comerços de Tiana que estarà actiu fins al dissabte 21.

Tot i que els actes centrals tindran lloc divendres 20 i dissabte 21 de gener, Can Baratau acull abans algunes activitats prèvies, com és el cas del taller de Booklife que ha tingut lloc aquest dimarts 17.

La voluntat dels tallers de Booklife és recomanar obres literàries que girin al voltant d’una temàtica concreta, la qual varia de taller a taller. En aquesta ocasió, la temàtica s’ha tenyit de negra per parlar de la maldat, tal com ens explica la directora i fundadora d’aquesta iniciativa, la periodista Laura Garcia:

 

Garcia comença el taller explicant què és la maldat a través de les conclusions extretes d’estudis que parlen sobre aquest fenomen, com els 22 nivells de maldat segons l’escala de Michael Stone o el factor D:

 

La teoria del factor D recull 9 trets de la personalitat humana relacionats amb la maldat, com l’egoisme, el sadisme o el narcisisme:

 

Així doncs, a partir d’aquests estudis, Garcia busca exemples literaris que coincideixin amb alguns d’aquests nivells i trets que es relacionen amb la maldat. I no li cal anar molt lluny, en els clàssics de la literatura ja es poden trobar alguns exemples:

 

La Laura també inclou altres obres literàries que tracten la maldat des de diferents perspectives:

 

Les activitats emmarcades dins del Tiana Negra continuen aquest dimecres amb les històries negres d’Inés Macpherson.