Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La papereria del poble deixa de vendre diaris

Fa dues setmanes que la papereria del centre de Tiana té un cartell penjat a la porta: “A partir del dia 18 de gener del 2016 aquest establiment NO subministrarà premsa”. Aquest és el missatge que la Pepi, l’actual propietària de la botiga, ha volgut fer arribar als tianencs.

IMG_0881

Aquest diumenge al matí la gent entrava i sortia de la papereria amb un – o més – diaris sota el braç. Molts sabien que era l’últim cop que ho podrien fer i, amb confiança i un cert sentiment de llàstima, es despedien de la Pepi i el seu ajudant prometent visitar-los de nou. D’altres, ho desconeixien completament i han topat amb la novetat a l’hora de pagar el periòdic.

Davant la notícia, però, la gran pregunta era si, a partir d’ara, els tianencs s’hauran de desplaçar a Montgat per comprar premsa escrita. La resposta és no. Gràcies a un acord al que han arribat els estancs de Montgat i Tiana, es podran comprar diaris a la botiga de tabac del poble. Serà a partir del mateix dilluns 18 de gener.

 

Els motius de la decisió

Des del juliol del 2015 la Pepi és qui manté la persiana de la papereria apujada. Explica, però, que la venda de diaris “no li surt a compte perquè no li dóna beneficis”. Aquest és, doncs, el motiu principal pel que no se’n vendran més. Amb llàgrimes als ulls però continguda davant dels clients, la Pepi ens ha explicat com se sent i quines han estat les reaccions dels seus clients fins ara:

 

IMG_0882

Ha volgut recordar, també, quin és el perfil de comprador de premsa a Tiana. Diu, sol ser un client gran que, o bé és subscriptor, o bé té el costum de comprar el diari des de fa anys. Explica, cada cop són menys els joves que en consumeixen. “Deuen llegir l’actualitat per Internet”, apunta.

Tot i no vendre més diaris, la papereria seguirà subministrant revistes i d’altres articles com ha fet fins ara. “A veure si la gent de Tiana segueix venint a comprar. Si no, ens haurem de plantejar tancar”, ha conclòs la Pepi.

IMG_0883

A partir d’aquest dilluns, la Palmira, des de darrere del taulell de l’estanc del poble, rebrà els consumidors amants de les tradicions més romàntiques. Aquelles que, tot i desaparèixer de les papereries, fan sobreviure “el paper”.