Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La parròquia dels Carmelites, desbordada per la solidaritat als refugiats

A les 18h d’aquest dimarts la parròquia dels pares Carmelites de Badalona no podia rebre més bosses de material pels refugiats. I és que l’ajuda de milers de persones ha superat les expectatives.

Aquest dimarts era l’únic dia per portar material pels refugiats sirians però hi ha qui dies abans ja ho havia fet. Per aquesta raó, els organitzadors esperaven una gran afluència de gent solidària. Però la realitat ha estat molt més alta del que preveien. Així ho han explicat dues voluntàries.

 

“Desbordant” és com qualifica i defineix Joan Masdéu, voluntari i un dels fundadors de Quart Món, la campanya a Badalona de recollida urgent de material per als refugiats del camp d’Idomeni, a Grècia. Nens, homes, dones, joguines, mantes, cotxets són algunes de les etiquetes que hi havia al pati de la parròquia per classificar el material en caixes. Caixes etiquetades amb els noms pertinents en anglès per facilitar el repartiment del material a Grècia.

Ara bé, davant la gran quantitat de material rebut, l’organització es mobilitzarà per aconseguir més diners per llogar un altre tràiler, ja que no comptaven amb rebre’n tant. Masdéu explica quin serà el procés per fer arribar tot aquest material al camp d’Idomeni.

 

A través de Facebook i de les xarxes donaran a conèixer el número de compte a tots aquells que vulguin col·laborar per poder llogar un quart tràiler, que costa 4.000€.

Solidaritat que no només s’ha mostrat amb els milers de persones que han posat el seu granet de sorra amb material pels refugiats sinó també amb la col·laboració i participació de més de cent persones voluntàries, que al llarg del dia han organitzat tot el material que ha anat arribant, explica una voluntària.

 

Una de les centenars de persones que s’ha acostat a la parròquia assegura que la solidaritat de la gent arriba al cor però que no es correspon amb el que “els nostres governants fan”.

 

Un cop més, les xarxes socials han demostrat que són una bona eina de convocatòria ja que gran part de la gent s’ha assabentat de la campanya gràcies a eines com el WhatsApp o el Facebook.

 

Aquest dimecres, a la seu dels Carmelites continuaran empaquetant. Necessiten més caixes per posar-hi la gran quantitat de material rebut. Pel que fa al menjar pels refugiats, Masdéu explica que, de moment, no s’ha acceptat però no sap si hi ha altres sectors que sí que ho estan organitzant.

La campanya per a la recollida de material pels refugiats s’ha organitzat a Badalona però ha rebut la solidaritat de  gent de Tiana, Montgat, Reus, Teià, Masnou, Torrelles de Foix i molts altres pobles i ciutats. A Tiana, al llarg del matí de dimarts, la parròquia de Sant Cebrià ha estat el punt de recollida de material dels tianencs que han volgut ajudar en aquesta campanya solidària.