Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Experts recomanen no precipitar-se amb el “Running”

La Organització Mundial de la Salut recomana fer una activitat física de 30 minuts diaris. Per complir amb aquesta màxima, el Running és una de les més aconsellables, tant per econòmica com per fàcil. És important tenir en compte algunes premisses abans de començar a sortir a córrer. El primer de tot és estar preparat mentalment i el segon, fer una petita preparació física especial.

Des de la unitat de medicina de l’esport de Badalona Serveis Asistencials la doctora Roser Bausà ens explica que no es pot començar amb llargues distàncies. Tot al contrari, cal una preparació prèvia.

 

Segons la mateixa doctora, el principal que cal fer en aquest i en tots els esports és una bona revisió mèdica. Encara que en el cas del Running és més necessària perquè és un esport que pot fer tothom i que pot portar problemes a la llarga.

 

Però els Runners això ho tenen molt clar. La mateixa Elisabeth Bort, runner tianenca, és fisioterapeuta i sap que com a activitat física no és la millor, però no ho pot deixar.

 

L’altre visió és la de Marc Rovira. Aquest entrenador personal i preparador físic d’èlit considera que córrer és molt important a nivell de manteniment i de fons físic. En destaca també la seva funció mental i social. Al mateix temps creu que no cal començar molt extrem. S’ha de fer un esforç dosificat i tenir molt en compte el recorregut esportiu, de cada persona, al llarg de la vida.

 

Rovira, que és preparador físic de Jorge Lorenzo, també creu que aquests excessos han fet augmentar problemes coronaris i acurtar l’edat per posar la pròtesis de maluc.