Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Nous comerços en temps de crisi

Tiana ha vist en els últims mesos com apareixien nous cartells als carrers del municipi. Quatre comerços han obert les seves portes al poble des del passat mes de desembre i, a més, tots ells estan especialitzats en serveis molt diversos.

Per al propietari de la merceria, ferreteria i papereria De tot una mica, Joaquim Pérez, la idea de començar el negoci va sorgir per supervivència. Ell es trobava a l’atur però tenia uns estalvis i va buscar quins eren els buits comercials al municipi. Llavors es va adonar que faltaven tant una ferreteria com una merceria i va decidir fusionar-les. Des del principi, però, el Joaquim afirma haver-se sentit sol per tirar endavant la botiga.

 

Segons diu el propietari d’aquest comerç, el difícil és començar. Tot i així, també afirma que el més important és aguantar, sent conscient de quin és el context econòmic. Respecte el futur, ell es mostra optimista.

En el cas de La Caseta de Mas Corts, el negoci de plats cuinats i botelleria de vi i cava, aquest ja comptava des del seu naixement amb el suport de l’estructura del Restaurant Mas Corts, a Sant Fost de Campsentelles. Per tant, el propietari del nou comerç, Lluís Cardús, el veu com una possibilitat d’oferir els seus plats a un altre punt de venda i donar-se així a conèixer a més gent.

 

La botiga obre només divendres, dissabte i diumenge i sembla que, de moment, compta amb una bona acceptació per part dels tianencs. Fins i tot, ha passat pel cap dels propietaris la possibilitat d’obrir-ho més temps si segueix augmentant la demanda.

La propietària del centre de podologia Peupeu, Gemma Vicente, també es va assegurar que el seu negoci funcionaria abans d’engegar-ho. El volum de visites a domicili del qual disposava li va permetre començar amb una certa clientela com a base. De moment, per ella, el principal problema és el desconeixement de la gent envers la podologia.

 

Tot i així, les aspiracions de la Gemma van més enllà del centre actual i, en el futur, li agradaria disposar de unes instal·lacions més grans i amb més professionals.

A banda d’aquests tres negocis, el passat mes de desembre també es va obrir el primer basar xinès al poble. Ara per ara, aquests comerços intenten vèncer la difícil fase inicial per tal de poder mantenir-se en un context econòmic complicat.