Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les dades de la CUP sobre corrupció a Catalunya omplen la Sala d’Exposicions

La CUP ha presentat, aquest dijous al Casal, xifres i dades molt punyents sobre corrupció al nostre país. Ho han fet els cupaires Eulàlia Reguant, diputada al Parlament, i David Fernàndez, exdiputat,  a una sala d’Exposicions plena de gom a gom.

Fernández, que és periodista, ha posat sobre la taula el gran problema de la corrupció a Catalunya amb dades com aquestes: ara mateix hi ha 605 imputats per corrupció als Països Catalans, 147 investigacions obertes i 700 causes per frau fiscal d’alta volada, així com 2.173 procediments en curs arreu de l’Estat espanyol. Per això han publicat aquest “Atles de la corrupció als Països Catalans” presentat a Tiana. Un llibre, però, que, segons David Fernández, està inacabat:

 

Apart de ser periodista i diputat, David Fernández va ser una de les cares més visibles de la CUP durant la passada legislatura: va presidir la comissió d’investigació del Parlament sobre el Cas Pujol i, per tant, havia de veure i creuar-se amb els presumptes corruptes cada dia. Aquesta és la sensació que li feia, explica David Fernàndez:

 

L’altra ponent ha estat la diputada de la CUP Eulàlia Reguant. Ella té, ara mateix, la visió de la corrupció des de dintre del Parlament, una visió molt “opaca” de tot, diu. Considera, malgrat això, que no difereix gaire de com es veu aquest fenomen des de fora de les institucions:

 

Reguant explica que encara es creua amb algun dels imputats o processats pels passadissos del Parlament. Assegura que en són pocs però que, en un futur, hi podrien reaparèixer:

 

Una cinquantena de persones ha escoltat atenta la xerrada sobre aquest “Atles de la corrupció als Països Catalans. Entre elles, membres de la CUP de Tiana i, també, d’altres formacions polítiques municipals.

En acabar, hi ha hagut un acte de suport al tianenc Franz Estartús i el seu company Adrià Aragonès que el 20 d’abril seran jutjats pels fets de Can Vies.