Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’acusació popular demana la imputació dels 44 alcaldes de la FMC

La plataforma que va fer públic l’informe dels Mossos d’Esquadra, que investiga els cobraments dels càrrecs de la Federació de Municipis de Catalunya, demana la imputació dels 44 alcaldes, entre ells la de Tiana. Sabadell Lliure de Corrupció ha presentat, aquest dimecres, un escrit al jutjat d’instrucció número 1 de Sabadell demanant la personació en la peça 25 bis i la imputació. L’organització creu que és el que s’ha de fer davant un suposat delicte de malversació de fons públics. A més, estan convençuts que és la manera de garantir que la investigació tiri endavant. Així ho ha explicat l’advocat de l’Associació d’Advocats Lliures de Catalunya, Raúl Garcia.

 

Des de la plataforma han assegurat ser conscients que hi ha “diferents graus d’implicació” i que entre els 44 alcaldes hi ha “gent honesta” però que això ho haurà de confirmar la justícia. És per això que, defensen que durant tot aquest procés podran explicar-se davant la jutgessa i aquesta decidirà la implicació de cadascú. En aquest cas, doncs, seria el jutge qui decidís si és delicte o no i si els alcaldes sabien que el que cobraven era legal o no.

 

L’advocat de l’Associació d’Advocats Lliures de Catalunya, Raúl Garcia, ha afegit que són conscients que això pot afectar la imatge pública de tots aquests polítics però ha recalcat que no volen “que el procés quedi en res”.

La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que exerceix l’acusació popular en el cas, valora positivament que hi hagi alcaldes que hagin tornat els diners, com és el cas de l’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol. Tot i això, creuen que ha de ser la justícia qui decideixi si aquest gest rebaixa o no la seva implicació en cas que es consideri que han comès un delicte.

 

Altres notícies relacionades: clica aquí