Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ministeri de Medio Ambiente premia l’Ajuntament per la recollida porta a porta

L’Ajuntament de Tiana ha resultat guanyador en la categoria de Gestió de Residus per la implantació de tecnologia a la recollida porta a porta que es fa al poble. El premi l’atorga, per dotzè any consecutiu, la Fundación Fòrum Ambiental, amb el suport del Ministerio de Medio Ambiente.

El jurat ha valorat l’ús de tecnologia en la recollida porta a porta,  mitjançant xips, a Tiana. També ha valorat la campanya educativa a la població, que pretén augmentar la traçabilitat del procés de recollida i la qualitat de la fracció orgànica recollida en origen, per tal de reduir la fracció restant.

Xavier Doñate, redgidor de Medi Ambient, ha volgut remarcar que el premi s’ha obtingut gràcies al bon fer tant de l’Ajuntament com de la ciutadania de Tiana:

 

El premi el van recollir aquest dimecres a l’Auditori del Ministeri d’Agricultura, Alimentació y Medio Ambiente, a Madrid, l’alcaldessa, Ester Pujol, el regidor i la tècnica de Medi Ambient, Xavier Doñate i Olga Llobet, i la regidora d’Urbanisme, Núria Garcia.

premi 2

A l’acte hi van participar, també, Ramón Roca, president de la Fundación Fòrum Ambiental i Oscar Martín, director general d’Ecoembes, una de les entitats promotores del premi.

Altres premiats

La resta de premiats són:

Categoria de Gestió de l’Aigua: Ajuntament de Benaguasil (València).

Categoria d’Educació Ambiental: Ajuntament de Noain Vall d’Elorz (Navarra).

Categoria d’Eficiència energètica: Ajuntament de Sant Just Desvern (Barcelona).

Categoria de Ciutat més sostenible: Ajuntament de Mutxamel (Alacant).

El jurat qualificador d’aquest any estava format per les següents entitats i institucions:  Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Generalitat Valenciana, Junta d’Andalusia, Govern de Canàries, Ajuntament de Madrid, Ajuntament de Barcelona,  Federació Española de Municipios y Províncias (FEMP) i Ajuntament de Pamplona, guanyador en la categoria de “Ciudad Sostenible” de l’edició anterior .

La Fundació Fòrum Ambiental es una entitat sense ànim de lucre que té com a principal objectiu crear una plataforma de diàleg i col·laboració entre les empreses, les administracions i la resta de la societat, per aconseguir i aplicar un model de desenvolupament més sostenible.