Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament demana la col·laboració de les entitats en cas d’acollir refugiats

Les principals entitats del poble s’han reunit aquest matí amb alguns representants de l’Ajuntament. Entre ells, l’alcaldessa Esther Pujol i les regidores Núria Blasco i Marta Guàrdia. També hi han assistit representants dels grups municipals Junts per Tiana i PP.

L’objectiu de la trobada era informar a les entitats sobre la implicació de Tiana en el procés d’acollida de persones refugiades i demanar-los la seva col·laboració per fer arribar la informació a la gent del poble.

Tiana ha estat el primer municipi del Maresme amb voluntat d’adherir-se al grup de municipis acollidors de refugiats de la Guerra de Síria. La principal idea amb què el consistori entra a formar part dels municipis acollidors és la de donar asil i integració a les persones que fugen de Síria.

IMG_6595

Juntament amb la Creu Roja i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, pretenen donar assistència a aquestes persones i cobrir les seves necessitats bàsiques. Esther Pujol ha explicat a La Local el que ha motivat a l’Ajuntament a implicar-s’hi.

 

Tot i que no hi ha una confirmació de que Tiana rebi refugiats, l’alberg Pere Tarrés i el convent Àngel de la Guarda serien els llocs on s’instal·larien les persones provinents de Síria. Per dur a terme un acolliment que respecti els drets dels refugiats és necessari un “treball de conscienciació i sensibilització” per part dels habitants de Tiana.

Fundació Pere Tarrés, a Tiana
Fundació Pere Tarrés, un dels llocs on anirien els refugiats

És per això que l’Ajuntament ha demanat el suport de les entitats per fer arribar als tianencs una visió real d’aquest problema i mobilitzar recursos econòmics per poder dur a terme una o diverses accions solidàries. A la reunió del dissabte al matí, se’ls ha proposat pensar activitats o accions que permetin recaptar diners.

IMG_6600

Les entitats s’han mostrat diposades a posar-hi el seu gra de sorra ja que “consideren bàsic dotar de contingut pedagògic les accions solidàries”. S’ha acordat que, en un termini de dues o tres setmanes, es farà una segona reunió on s’exposaran idees i s’escollirà la més adequada. Albert Freixas, en representació de l’Agrupació Artística del Casal, ha dit a La Local que “s’ha d’estructurar una sensibilització a la població” tot i que, considera, “Tiana és solidària”.

 

Per la seva banda, l’Ajuntament posarà a disposició del ciutadà un webblog on, a més d’una explicació del conflicte sirià, hi haurà un formulari on els tianencs i entitats podran escollir, si ho volen, quin tipus d’ajuda donar (psicològica, educativa, econòmica, d’habitatge, sanitària, entre d’altres). Esther Pujol ha volgut recordar que, tot i que des de Tiana es farà tot el possible, qui té la màxima competència en assumptes exteriors és l’Estat central.