Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament explicarà el projecte del centre davant del poble

Avui, a dos quarts de vuit del vespre, l’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, explicarà davant del poble el projecte que l’Ajuntament ha preparat pel centre de Tiana. El pla que vol reduir l’accés dels cotxes als carrers Lola Anglada, Centre, Passatge Sant Cebrià i l’accés al carrer Sant Domènech. En aquesta sessió pública, Pujol estarà acompanyada de l’expert en economia urbana, Marçal Tarragó, qui ha assessorat diverses peatonalitzacions i pacificacions arreu de Catalunya, i d’altres tècnics de l’Ajuntament de Tiana. Al llarg d’aquests últims dies, l’Ajuntament ha repartit una carta per totes les bústies del poble per convidar els veïns i les veïnes a assistir a la trobada, que es farà a la sala d’exposicions del Casal. Els qui ho vulguin, després d’escoltar la presentació, podran preguntar els seus dubtes, sobre el Retrobem-nos, a l’alcaldessa o als altres experts.

Ràdio Tiana retransmetrà en directe la sessió pública. A les 19h comença un programa especial des del 107.2 FM.

El Retrobem-nos ja ha començat

Aquest pla urbanístic, de fet, ja s’ha iniciat a Tiana. El trasllat de la seu del Club Petanca Tiana respon a la necessitat d’ampliar el pàrquing del costat de l’església. Els aparcaments són la primera fase del Retrobem-nos.

 

Les obres als carrers més cèntrics de la vila, però, es preveu que comencin al mes de juny. La primera intervenció seria a la zona que hi ha entre el carrer Sant Cebrià i el carrer del Carme, on s’hi faria un jardí. En aquest espai ara mateix hi ha una casa que, en aquests moments, és propietat municipal i que s’hauria d’enderrocar. Tal i com explica l’alcaldessa de Tiana, aquest pla està pensat per fer-se amb projectes individuals: “La virtut del projecte és que es pot desplegar per fases i no necessita una fase única. Al mes de juny començaria aquesta zona de dalt però després s’anirien desplegant la resta d’actuacions”.

 

La casa que hi ha ara mateix entre el c/ Sant Cebrià i el c/ Carme
La casa que hi ha ara mateix entre el c/ Sant Cebrià i el c/ Carme

Les actuacions que formen part d’aquest projecte de pacificació estan subvencionades per la Diputació de Barcelona, per un import de 450.000 euros. A més d’aquests treballs, l’Ajuntament ha explicat que té la intenció d’aconseguir recursos extraordinaris, a través d’altres administracions, per millorar les façanes a la zona.