Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’oposició porta el pla per reduir el trànsit del centre al ple

El pla que vol limitar l’entrada dels cotxes als carrers del centre del municipi continua marcant l’actualitat tianenca. El Retrobem-nos serà un dels temes que els grups del consistori debatran al ple d’aquest febrer. Gent pel Progrés de Tiana portarà una pregunta sobre aquest projecte. Aquest grup vol conèixer en quina fase es troba aquest pla. Ho ha explicat el regidor de Gent, Ferran Pasqual.

 

Des de Convergència i Unió insisteixen en la necessitat d’obrir el Passeig de la Vilesa per eliminar el doble revolt entre aquesta via i l’Avinguda Isaac Albéniz. Segons el seu portaveu, Enric Nolis, això suposa un perill per a conductors i vianants. Aquesta hauria de ser l’actuació prioritària amb la qual hauria de treballar l’Ajuntament, segons aquest grup de l’opisició.

 

Des de Convergència i Unió consideren que els ha mancat, en tot moment, la informació necessària com a grup municipal. A més, Nolis explica que els va mancar la informació sobre l’incendi de l’Alegria, el passat diumenge 26 de gener. Volen aprofitar el ple d’aquest febrer per demanar explicacions a l’equip de govern, que segons l’oposició haurien de mantenir informats la resta de grups del consistori quan es produeixin incidents.

 

El Retrobem-nos es vol explicar en una sessió pública

L’Ajuntament busca data per explicar el projecte que vol controlar l’accés dels vehicles als carrers del centre de Tiana. La setmana passada havien confirmat que seria el proper dia 7 de febrer, una cita que, de moment, ha estat anul·lada. Des de la casa de la vila informen que el principal motiu d’aquesta reprogramació seria la intenció de fer una última reunió amb veïns, comerciants i membres dels diferents grups municipals, abans d’aquesta exposició. En la futura trobada amb la ciutadania hi participarà un dels experts que assessora l’Ajuntament, l’especialista en economia urbana Marçal Tarragó. 

Marçal Tarragó
Marçal Tarragó

Segons Tarragó, tots els pobles que han tirat endavant un projecte d’aquest tipus n’han obtingut un resultat exitós. Els comerciants, després de les habituals mobilitzacions contràries, sempre han comprovat els beneficis que comportaria, segons l’especialista, treballar en un carrer per a vinanats. I és que aconseguir un centre més agradable animaria moltes persones a passejar-hi i a comprar.

Aquest projecte estaria subvencionat per la Diputació de Barcelona per un import de 450.000 euros.

 

Consulta l’especial de La Local ‘Menys cotxes al centre