Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament no vol ‘peatonalitzar’ el centre, el vol pacificar

Després de rebre les 328 signatures que demanaven l’aturada de la “peatonalització” del centre i d’escoltar els resultats de les enquestes dels comerciants, l’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, ha volgut deixar clar que l’Ajuntament no vol peatonalizar la zona: “Aquesta peatonalització inicial es va convertir, a la segona reunió, en una pacificació. Sempre hem parlat de pacificació, és una mera reducció i regulació del trànsit al centre del poble”.

 

L'alcaldessa de Tiana amb les signatures a les mans
L’Alcaldessa de Tiana amb les signatures a les mans

Aquesta carta, amb més de 300 signants, s’havia entregat a la Diputació de Barcelona, l’administració encarregada de la subvenció del projecte. L’Ajuntament l’ha rebut més tard. L’alcaldessa, en referència aquestes signatures, explica que són totalment legítimes però que la Diputació no és l’administració corresponent per rebre aquesta queixa, sinó que ho és el propi Ajuntament. Afirma també que es tracta d’alguns afectats però que també n’hi ha d’altres que hi estan a favor. Els que signen la carta demanen repensar el projecte, tornar-lo a preparar. Esther Pujol creu que, després de trobar-se amb tots els afectats a través de diverses comissions de seguiment, han fet un pla equilibrat, que respecta comerciants i veïns. Insisteix que han intentat fer un projecte conciliador.

 

L’alcaldessa de Tiana, a més, assegura haver mantingut diverses trobades amb tots els comerciants durant el procés d’elaboració del Retrobem-nos. El diàleg amb aquests, però, seria complicat, segons Esther Pujol, ja que entre les queixes rebudes hi manquen representants. Una nova trobada amb els comerciants, després de conèixer aquesta campanya contrària, seria el que ha causat els canvis de data de l’exposició pública, que servirà per presentar el projecte a tothom qui hi estigui interessat. L’alcaldessa explica, a més, que estarien buscant solucions alternatives per comerços com el taller del carrer del Centre, el taller Josep. Pujol diu que aquesta és una de les seves preocupacions.