Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’alcalde de Badalona, absolt

El jutge ha absolt Xavier Garcia Albiol del delictes de provocació a l’odi, a la discriminació i a la violència, i d’injúria col·lectiva per l’edició d’uns pamflets que vinculaven delinqüència amb els gitanos romanesos i per unes declaracions que va fer als mitjans durant la precampanya electoral de les últimes eleccions municipals.

Segons la sentència l’alcalde de Badalona nova fer les declaracions ni va fer el pamflet amb la intenció d’injuriar els romanesos que viuen a Badalona: “Xavier Garcia Albiol no va fer les declaracions, ni va distribuir el pamflet, per les característiques de les persones que criticava; l’acció del Sr. García Albiol va derivar de la seva convicció que aquestes persones cometien delictes, i probablment hagués fet les mateixes accions si el grup que ell pensava que cometia nombrosos delictes hagués tingut unes altres característiques”. La sentència es pot recórre. Ara està en mans de SOS RACISME, que és qui va posar la denúncia i exerceix d’acusació popular.

El judici es va fer el 20 de novembre. Albiol ho va negar tot i va dir que no recordava haver fet cap declaració xenòfoba com ara que els romanesos son una plaga que havia arribat a Badalona per delinquir i que els pamflets es van fer amb fotos que els veïns havien enviat al PP. Va mantenir en tot moment que es va limitar a reflectir una problemàtica de la ciutat i que en cap cas ho va fer per recollir vots en les eleccions municipals del 2011. Eleccions en les que va aconseguir l’alcaldia. El judici va estar marcat per les constants enganxades amb el fiscal i els tocs d’atenció del jutge cap al ministeri públic.

Xavier Garcia Albiol va entrar i sortir dels jutjats aclamat per desenes de veïns de Badalona que van anar al judici en autocar.