Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’AMB reduirà la pressió de l’aigua a Tiana a partir de l’11 de març

L’Àrea Metropolitana de Barcelona, que és qui té les competències en l’àmbit de l’aigua potable, ha anunciat noves mesures per frenar els efectes de la sequera, unes mesures que afectaran directament a Tiana. La primera d’elles consisteix en l’enviament de cartes a les persones que fan un consum superior a 200 litres per habitant i dia per demanar-los un ús responsable de l’aigua. L’alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, explica que la carta s’adjuntarà dins de la factura:

 

La mesura més destacada, però, és que a partir de l’11 de març es començarà a reduir de manera progressiva la pressió de la xarxa en els municipis que superen o s’acosten molt al límit establert de 200 litres per habitant i dia, entre ells Tiana. “Aquesta reducció la notaran els grans consumidors que estiguin fent un consum excessiu”, detalla l’alcalde. “En principi no ho hem de notar com a usuaris si fem un ús responsable de l’aigua”:

 

En cas que es detecti que algun usuari ha fet un ús de l’aigua no permès, els ajuntaments tenen la potestat d’obrir-li un expedient. Aquests expedients, que seran resolts per l’AMB, poden comportar l’aplicació de sancions econòmiques, d’acord amb el Reglament del servei metropolità del cicle de l’aigua. Salvatierra diu que a Tiana ja estan començant a aplicar les primeres sancions:

 

Tiana es troba just a la línia màxima que permet l’ACA per aquesta situació d’emergència per sequera. “L’Ajuntament està fent tot el possible, però hem de reduir encara més el consum per baixar d’aquesta línia”, diu l’alcalde.