Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’AMPA de l’escola Lola Anglada, entre els 15 finalistes dels premis FAPAC

El projecte “Educació Emocional per a Tothom”, impulsat per l’AMPA de l’escola Lola Anglada, ha quedat entre els 15 finalistes dels premis FAPAC, que reconeixen aquest tipus d’iniciatives sorgides de les associacions de mares i pares d’alumnes. En Josep Núñez, vocal de la Junta de l’AMPA i un dels dos membres responsables d’aquest projecte, explica com es van apuntar al concurs:

 

En Josep explica que la idea central del projecte és aconseguir que els alumnes puguin desenvolupar les competències i habilitats socioemocionals necessàries, tant per millorar acadèmicament com personalment. Per fer-ho, es duen a terme una sèrie de tallers per a nens i nenes des de P4 fins a sisè de Primària, en horari de menjador, amb activitats destinades a desenvolupar aquestes competències emocionals:

 

Aquests tallers extraescolars es van començar a fer fa 4 anys, durant el curs 2014-2015. Anaven orientats a donar un valor educatiu a l’horari de menjador. Amb el temps, però, aquesta idea ha anat creixent, igual que l’alumnat que hi participa:

 

Paral·lelament, també es programen una sèrie d’activitats per les famílies, adreçades a que els pares i mares puguin aplicar l’educació emocional en l’entorn familiar.

El pròxim objectiu, que també està previst al projecte presentat, és estendre l’educació emocional al funcionament educatiu de l’escola, més enllà de les hores extraescolars. Volen portar-lo fins a altres escoles, com la Tiziana i, en definitiva, estendre’l a tot el poble:

 

En Josep Núñez creu que, a la llarga, s’acabarà donant la importància que es mereix a l’educació emocional:

 

D’entre les 3 categories que formen els premis FAPAC, l’AMPA del Lola Anglada ha quedat entre els 5 finalistes d’una d’elles: “Fem xarxa per l’èxit educatiu”. La cetagoria valora iniciatives que comporten el treball en xarxa de diferents membres de la comunitat educativa. Això es deu al fet que, per tirar endavant aquests tallers, han treballat amb l’ajuda i cooperació de l’equip directiu del centre.

Per altra banda, tampoc podrien haver tirat endavant aquest projecte sense l’ajuda del Grup de Recerca i Orientació Psicopedagògica (GROP) de la Universitat de Barcelona. Per tal que tingués una sòlida base educativa, necessitaven algú expert en el tema. Per aquest motiu, el Josep explica que van contactar amb els responsables del Màster d’Educació Emocional de la UB, que els van passar el contacte de dos investigadors del GROP, el Rafael Bisquerra i l’Esther Garcia. Gràcies a ells, han pogut comptar amb la presència de tres psicopedagogs que s’encarreguen de dur a terme els tallers amb els nens i nenes.

El període de votació per donar suport al projecte “Educació Emocional per a Tothom” estarà obert fins al 30 d’abril. Es pot votar per l’escola Lola Anglada al web dels Premis FAPAC. Al maig, es farà el lliurament dels premis.