Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’aprovació inicial de l’arranjament del camí de l’Alegria reactiva “La Tiana del Segle XXI”

Feia mesos que la plataforma ciutadana “La Tiana del Segle XXI” no es pronunciava respecte qüestions relacionades amb el funcionament de l’Ajuntament i la presa de decisions. Avui, però, han trencat el silenci. Les seves xarxes socials s’han tornat a omplir de comentaris a conseqüència d’una publicació al web de Junts per Tiana. I és que la formació d’electors ha anunciat que l’equip de govern (PSC-ERC) va aprovar un projecte per remodelar el camí que porta cap a l’Alegria el passat 29 de juliol.

IMG_7410

Tot i que els documents que acrediten que s’ha donat llum verda al procés d’obres estan penjats al web oficial de l’Ajuntament, ha estat a través del web de Junts per Tiana que els tianencs que formen la plataforma popular han tingut notícies sobre aquestes obres novament polèmiques.

Des dels seus inicis, la plataforma afirma que “el progrés d’un poble no està renyit amb conservar la seva identitat” i consideren que l’Alegria és un lloc “especialment protegit”. És per això que en un ple municipal, el passat mes d’octubre, on es va tractar aquest punt, l’alcaldessa va comprometre’s a mantenir-los informats sobre l’assumpte. “La Tiana del Segle XXI” afirma que no ha estat així:

 

La reacció de “La Tiana del Segle XXI” ha estat immediata. Tant és així que han decidit convocar una reunió urgent que s’ha fet aquesta tarda al Casal del poble. Tant a la reunió com a les xarxes socials, la plataforma ha denunciat que “l’equip de govern incompleix un cop més la seva paraula i tira pel dret amb l’arranjament del camí de l’Alegria”. En un article al seu web oficial,  s’han fet ressò de la notícia titulant “I ara… el camí de l’Alegria”. Oriol Casanovas, integrant de la plataforma, ha explicat a La Local el per què d’aquest titular fent èmfasi en el paral·lelisme que la situació té amb el també polèmic projecte del doble revolt.

 

“La Tiana del Segle XXI” ha decidit prendre mesures per donar la seva opinió al Consistori abans no sigui massa tard. Per això, demanarà una reunió amb els tècnics de l’Ajuntament , a més d’engegar un segon estudi tècnic. Per últim, posarà a disposició de tothom un model popular d’al·legació al projecte. Tal i com contempla la Llei, existeix un procés d’al·legacions després del qual  ja no es pot tirar enrere el projecte. En aquest cas, el procés acaba el 15 de setembre.

 

L’Ajuntament respon

Núria Blasco, alcaldessa en funcions, ha explicat a La Local que “el projecte està actualment en exposició pública per poder fer-hi les al·legacions i hi ha temps d’afegir-hi millores”. Diu, també, que “s’ha seguit el procediment legal establert”.

 

D’altra banda, comenta que el projecte té una subvenció que es va justificar abans del 30 d’octubre i que, després, es va aprovar per Junta. És per això que s’ha convocat una Junta de Portaveus la primera setmana de setembre on, segons l’alcaldessa en funcions, “s’explicarà i es donarà a conèixer més detalladament el projecte”.