Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Avi Mingo celebra els seus 30 anys d’història

El restaurant L’Avi Mingo de Tiana està d’aniversari. Aquest cap de setmana ho ha celebrat amb els seus clients habituals i també amb algunes cares conegudes com la del cantautor Joan Manuel Serrat o l’alcaldessa Esther Pujol. Serrat és client d’aquest establiment des de fa tres setmanes.

Fotografia amb família de l'Avi Mingo, l'alcaldessa de Tiana i Joan Manuel Serrat
Fotografia amb família de l’Avi Mingo, l’alcaldessa de Tiana i Joan Manuel Serrat

El 10 de maig del 1984, Jaume Parodi va convertir el “Cafè de Dalt” en el restaurant de cuina tradicional catalana “L’Avi Mingo”. Un homenatge que li va fer al seu pare, que moriria pocs anys després. En Mingo sempre havia volgut fer un restaurant però no va poder, el seu fill va complir amb el somni familiar ara fa 30 anys.

Des dels seus inicis, L’Avi Mingo s’ha dedicat a la cuina tradicional catalana: el cap i pot amb cigrons d’Astorga és un dels seus plats estrella.

El cap i pota de l'Avi Mingo
El cap i pota de l’Avi Mingo

El tipus de menjars que ofereix aquest espai ha agradat sempre a clients del poble i a clients de fora. Segons Jaume Parodi, el seu restaurant, “ha situat Tiana al mapa de Catalunya per a moltes persones”. Així doncs, fa una valoració molt positiva d’aquests anys d’història. El seu propietari, a més, ha recordat que la pitjor crisi que ha viscut ha estat la de la llei del tabac: la prohibició de fumar dins els locals. Tot i això, explica que, avui en dia, els fumadors ja s’han acostumat a fumar a fora de tots els restaurants.

Aquest és un dels restaurants del poble més implicats amb les tradicions gastronòmiques de la comarca. A banda de comprar la majoria d’aliments a productors de la zona, participa en diverses activitats. Aquest mes de març, per exemple, ha ofert un menú especial per a les jornades gastronòmiques del vi de la D.O Alella. Al poble també s’hi ha implicat amb esdeveniments com el “Tast Tiana”.

 

El Cafè de Dalt

On ara hi ha l’Avi Mingo, antigament hi havia el Cafè de Dalt. Aquest era un espai de tertúlia per on hi havia passat compositors com Isaac Albéniz. De fet, segons Jaume Parodi, durant el segle XIX i gran part del XX, aquest restaurant va ser un dels motors culturals i de trobada de la història del municipi.