Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’episodi de pluges intenses provoca incidències a Tiana

Aquest 26 i 27 d’agost ha tingut lloc un episodi de pluges intenses que ha deixat quantitats de pluja molt destacades a la major part del territori. Protecció Civil va haver d’activar el pla INUNCAT des del dissabte al migdia fins al diumenge al vespre.

A Tiana, tal com va informar l’Ajuntament a través de les xarxes socials, es van produir un seguit d’incidències provocades per la tempesta. La primera va tenir lloc dissabte a la zona de la Llongaina, on es van produir unes guspires a causa d’un cablejat elèctric.

La resta d’incidències van passar diumenge. Segons el consistori, es va tallar el trànsit a la Riera de Tiana per un forat al paviment en el tram des de Sant Jaume fins al carrer del Sol; es va restringir l’accés a la vorera superior del Parc de l’antic camp de futbol amb Passeig de la Vilesa per caiguda d’un arbre i es va avariar el semàfor del Passeig de la Vilesa. A més, també es va haver de tancar la piscina municipal per risc de tempesta elèctrica.

Segons informa Protecció Civil, el telèfon d’emergències 112 va rebre en aquest episodi més d’un miler de trucades (1.154), les quals es van fer majoritàriament des del Barcelonès (245); Baix Llobregat (186); Montsià (129) i Maresme (111). Pel que fa a les poblacions properes a Tiana, a Badalona es van emetre 41 trucades i a Premià de Mar, 21.

Durant l’episodi els Bombers de la Generalitat van atendre 472 avisos relacionats amb problemes causats per les tempestes. La majoria es van concentrar al litoral central i consistien en incidències relacionades amb cablejat elèctric, retirar arbres, tal com va passar a Tiana, i altres elements inestables de façanes, filtracions d’aigua o revisar afectacions estructurals en edificis. Entre els serveis més rellevants, destaca el rescat d’una persona del seu vehicle que l’havia arrossegat l’aigua a Vilassar de Mar.