Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les entitats més petites se salven de l’Impost de Societats

Les entitats més petites se salvaran de l’Impost de Societats. El govern espanyol ha aprovat una “reducció de la càrrega financera” per a les associacions amb ingressos inferiors als 50.000 euros. Així ho ha decidit el ministre d’Hisenda Cristóbal Montoro. Ha modificat l’article de la llei que obligava a totes les entitats del país a presentar l’Impost de Societats, sense cap excepció.

S’eximirà a la presentació d’aquest impost a les entitats que els seus ingressos totals no superin els 50.000 euros anuals, que els ingressos corresponents a rendes no exemptes no superin els 2000 euros anuals i que totes les rendes no exemptes que obtinguin estiguin sotmeses a retenció. Els ingressos exempts són aquells que provenen de la realització de l’objecte social de l’entitat i que no són considerats una explotació econòmica.

Abans de la Llei de l’Impost de Societats no s’obligava a fer aquesta declaració a les entitats o associacions sense ànim de lucre, si els seus ingressos no superaven els 100.000 euros anuals.

 

La llei de l’Impost de Societats al ple municipal

La mesura de Montoro ha aixecat diverses veus contràries a tot Catalunya. També a Tiana. De fet, el ple del mes de març ha pensat en les entitats i associacions del poble.

Tot i la modificació de la llei ja aprovada, una de les propostes d’aquest ple s’ha volgut dirigir igualment al govern espanyol. El ple, doncs, ha insistit en la modificació de la Llei 27/2014 de l’Impost sobre Societats per tal de “simplificar les obligacions tributàries de les associacions i entitats sense ànims de lucre”. Segons el text que s’ha portat al ple, la llei “suposa un atac directe a la viabilitat del teixit associatiu català i del conjunt de l’Estat, que té en el món local una especial incidència pel seu arrelament dins la vida dels barris dels nostres municipis”. Ha llegit la proposta la regidora de cultura i esports, Núria Blasco.

 

Amb aquesta proposta Tiana també demana al Govern de la Generalitat que insti al Govern de l’Estat a desenvolupar un nou marc fiscal per a les associacions.

 

Notícia “Les entitats preocupades per la llei de l’Impost de Societats”: clica aquí