Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les obres a la cruïlla del Camí dels Francesos amb la B-500 ja estan en marxa

Després d’anys de mobilització per part del veïnat de la zona del Mas Ram i pels pares i mares de l’escola Pere Vergés, el passat dilluns 25 de juny van començar, finalment, les obres per instal·lar un pas de vianants amb semàfor a la carretera B-500. El projecte, valorat en uns 100.000 euros, també contempla la renovació de l’asfalt i l’enllumenat, a més a més d’una neteja de l’entorn.

Aquestes obres també permetran unir el barri del Mas Ram amb el Camí dels Francesos i la ronda d’Ernest Lluch, gràcies a l’arranjament del camí per a vianants paral·lel a la carretera B-500. D’aquesta manera, funcionarà com a camí escolar per tal que els alumnes tianencs que assisteixen al Pere Vergés ho puguin fer de forma segura.

L’Anabel Ciprés, membre de la Junta de l’AMPA de l’escola Pere Vergés fins l’any 2016, va viure de ben a prop tot el procés per aconseguir que aquestes obres siguin una realitat. Fa 6 anys, diu, que van començar a mantenir reunions amb l’Ajuntament de Tiana per tal de poder garantir un accés segur a l’escola. Al Pere Vergés hi estudien 200 alumnes tianencs, explica l’Anabel, que cada dia havien de creuar per la carretera B-500 per arribar a l’escola.

És per això que van posar dues propostes sobre la taula: o fer un camí escolar i construir un pas de vianants per travessar la carretera; o bé aconseguir que el transport públic arribés fins a l’escola. De fet, explica l’Anabel, en un inici l’objectiu era que la línia B34 de TUSGSAL arribés fins al Mas Ram:

 

Per aconseguir-ho, porten des del 2012 mantenint reunions amb els ajuntaments de Tiana i Montgat i l’empresa TUSGSAL per tal d’allargar aquesta línia de bus:

 

Per aquest motiu, el següent pas serà aconseguir allargar la línia B34 fins al Mas Ram o implementar una línia similar a l’E33, un servei d’autobús a demanda que arriba fins a Can Ruti. L’Anabel diu que la mateixa alcaldessa, Ester Pujol, va recollir en el seu programa electoral per la legislatura del 2015-2019 la voluntat de fer arribar el transport públic fins al Mas Ram:

 

De moment, però, estan molt satisfets per haver aconseguit el camí escolar:

 

El projecte l’està duent a terme l’Ajuntament de Badalona. L’Anabel explica com, a l’any 2015, van registrar una instància amb fotos i vídeos on es veia els alumnes creuar la carretera B-500 en hora punta. Aquestes imatges, diu, van acabar convencent a l’Ajuntament de Badalona de la necessitat de dur a terme aquesta obra:

 

L’última reunió que van mantenir amb l’Ajuntament de Badalona va ser l’any 2016, on se’ls hi va presentar el projecte. Tot i que els van prometre que estaria fet pel curs passat, estan satisfets perquè, com a mínim, s’ha arribat a fer. Les obres duraran aproximadament un mes.