Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les valoracions de les municipals: Junts per Tiana rep un suport “inesperat i aclaparador” que els dona la majoria absoluta

Junts per Tiana ha guanyat per majoria absoluta les eleccions municipals d’aquest diumenge 28 de maig, aconseguint 8 regidors i regidores dels 13 possibles. Els 5 restants s’han repartit entre PSC (2), JuntsxCat (1), PP (1) i ERC (1). La CUP no ha obtingut representació. 

2.026 vots i la confiança del 51,80% dels tianencs i tianenques que han votat en les eleccions municipals d’aquest diumenge 28 de maig. Junts per Tiana ha superat els resultats del 2019, quan van treure 1.348 vots i 5 regidors i regidores, i ha aconseguit la majoria absoluta amb 8 regidors i regidores. Un número de rècord que els col·loca com la força política amb més representants al consistori, per davant dels 7 regidors que Convergència i Unió (CIU) va treure l'any 1987. En aquella ocasió, el consistori comptava amb 11 regidors i els convergents competien amb el PSC i Iniciativa.

Tot i que durant la campanya l'agrupació d'electors ja havia manifestat el seu desig de fer que els 7 primers noms de la llista entressin a l'Ajuntament, el resultat final ha acabat superant les seves expectatives. Un suport "inesperat i aclaparador", segons va qualificar diumenge Isaac Salvatierra des de la seu de Junts:

 

L'actual alcalde va destacar com, a diferència de l'any 2015 i l'any 2019, aquestes eleccions les enfrontaven des del govern, un fet que destaca encara més els resultats obtinguts. "El poble ens ha posat nota", va dir:

 

Per a Salvatierra, aquestes eleccions han sigut un "plebiscit sobre el poble viu" que ha demostrat que Tiana dona suport al seu model de poble:

 

El cap de llista també va demanar que aquests resultats no els fessin perdre la humilitat i el consens amb la resta de forces. "Que no se'ns pugin els fums", va afegir:

 

La participació d’aquestes municipals ha sigut del 55,84%, la més baixa de tots els comicis locals celebrats a partir de 1979. L’abstenció ha sigut del 44,16%.