Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’helicòpter dels Mossos ha espantat els lladres

El grup de lladres que ha entrat a robar al Mas Ram de Badalona, les urbanitzacions tianenques de Les Costes, els Vessants i la Virreina s’ha mogut Maresme amunt. Segons la policia, la intensa vigilància ha fet que els lladres hagin canviat de municipi. Fa dies que no tenen constància de robatoris al poble ni al Mas Ram.

Els Mossos d’Esquadra estan investigant casos similars a Teià. Per la manera de fer, tenen clar que és el mateix grup de lladres: trien urbanitzacions properes al bosc, s’hi amaguen durant hores, i quan saben que no hi ha ningú a casa (ni policia vigilant) rebenten portes i finestres i un cop dins busquen diners i joies, sobretot or. En alguns casos han anul·lat les alarmes i han entrat dins les cases. Són un grup d’albano-kosovars amb formació militar, segons la policia. Només així s’expliquen l’alta especialització en els robatoris, la quantitat d’hores que són capaços d’estar amagats al bosc i la fugida ràpida. Segons els Mossos d’Esquadra, s’escapen de les urbanitzacions en cotxe i és possible que fins i tot s’hagin creuat amb algú veí en la fugida.

[destacat_dreta]Fa dies que els Mossos no tenen constància de robatoris al poble ni al Mas Ram[/destacat_dreta]

Per detenir-los i aturar el repunt que hi hagut de robatoris, els Mossos d’Esquadra han activat un macro-dispositiu amb totes les comissaries del Maresme i el Vallès (a Sant Cugat també hi hagut robatoris similars). L’operatiu està coordinat amb les policies locals, compta amb diversos controls (al camí dels francesos i a la rotonda de Les Margarites n’han fet diversos) i amb un helicòpter.

IMG_5112
Control dels Mossos aquest dissabte a les 20,30h al Mas Ram

L’helicòpter té una doble funció: dissuadir els lladres i mirar de localitzar-los. Sobrevola les zones on hi hagut els robatoris de nit. Ho va fer a finals d’estiu i ara, a la tardor, hi ha tornat. El potent focus que porta, ajuda espantar els lladres i també veure moviments sospitosos. A més, compta amb un aparell d’infrarojos que permet localitzar si hi ha algú amagat al bosc. Els Mossos d’Esquadra aconsellen tancar bé portes i finestres i activar sempre l’alarma. També, deixar llums oberts quan no som a casa.