Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’hort social de Tiana ha començat a caminar

Els horts socials ja són una realitat a Tiana. Aquest divendres, dos dels tres voluntaris amb què compta el projecte han començat a esmolar les eines amb què treballaran la terra des d’avui mateix. El projecte consisteix en que famílies relacionades amb Serveis Socials, creïn i facin funcionar un hort a una de les parcel.les dels horts municipals del poble.

L’objectiu és doble: oferir una activitat molt satisfactòria a aquestes persones. A la vegada, el que es culli a l’hort servirà per nodrir de verdura fresca les cistelles d’aliments que elabora Tiana Solidària amb la Parròquia. Ara mateix, les cistelles es reparteixen mensualment a una quarentena de famílies del poble. Marta Serlavós és la cap de serveis Socials de l’Ajuntament:

 

Un  dels objectius fonamentals de l’Ajuntament és aconseguir que als horts municipals s’hi practiqui plenament l’agricultura ecològica. Per això, totes les persones que no usin químics, que facin ús dels compostadors i que estalviin aigua de rec als horts socials tindran una bonificació, explica el regidor de Medi Ambient:

 

Aquest divendres, una reunió informativa entre voluntaris, tècniques municipals, usuaris d’horts municipals i el regidor de Medi Ambient Xavier Doñate ha deixat posades les bases pel projecte. Feia mesos que es gestava a Serveis Socials, amb l’estreta col.laboració de Medi Ambient. Per això, la Marta Serlavós afirma que està molt satisfeta:

 

Un cop a la setmana, assessorament ecològic

Cada divendres al matí, durant dues hores, l’Alícia Jiménez, experta en horts ecològics, farà seguiment i assessorarà el voluntariat de l’horta social de Tiana, un espai que, a la llarga, haurà de ser autosostenible. L’Alícia pertany a la cooperativa Tarpuna, que té anys de recorregut en la matèria.

 

Poden formar part del voluntariat per treballar a l’horta social de Tiana els membres de les famílies que porta serveis Socials municipals. Una part de la producció, òbviament, serà per elles.

En Jordi i en Josep Maria són dos dels tres voluntaris, juntament amb el Zacariae, d’aquests horts.

Estan contents amb aquesta experiència nova:

 

El mes d’abril, ja començaran a sembrar hostalisses que, amb tota seguretat, es podran collir aquest estiu: tomàquets, pebrots, albergínies, carbassons i cogombres.