Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Yolanda López, diputada de Catalunya En Comú – Podem: “El futur de les nostres pensions perilla”

La Yolanda López, actual diputada de Catalunya En Comú – Podem al Parlament, ha vingut a Tiana aquest divendres 16 de març per participar a una xerrada sobre feminisme i violència de gènere organitzada per Podem Tiana a la Sala d’Exposicions del Casal. La Local ha aprofitat la seva presència al poble per parlar amb ella sobre diversos temes d’actualitat.

El primer tema, seguint la temàtica de la xerrada, és la vaga i la manifestació feminista del passat 8 de març. La Yolanda López afirma que va ser tot un èxit:

 

Partits com el PP o Ciutadans van acusar a Podem d’estar darrere de les mobilitzacions feministes del 8 de març. Quan la convocatòria va tenir tan bona resposta, van canviar el seu discurs. Davant d’aquest fet, la Yolanda diu, amb ironia, que els van fer un favor, perquè els van donar una gran capacitat de mobilització:

 

Durant la xerrada a la Sala d’Exposicions del Casal, la diputada de Podem ha tractat el tema de la precarietat laboral de la dona, però sobretot ha fet èmfasi en la bretxa salarial que existeix en les pensions. Segons la Yolanda, la diferència entre les pensions d’homes i dones és d’un 34%:

 

Precisament, durant aquests dies, el tema de les pensions s’ha col·locat en els primers llocs de l’agenda política gràcies a les mobilitzacions de jubilats i jubilades al llarg d’Espanya. Pel dissabte 17 de març hi ha convocada una altra manifestació per protestar, principalment, per la pujada del 0,25%. La Yolanda López anima a tothom a sumar-s’hi, perquè diu que el futur de les nostres pensions és el que més perilla:

 

Per últim, com a diputada del Parlament, ha parlat sobre la situació d’estancament que estan vivint amb la investidura. La Yolanda diu que Podem ja havia advertit que aquesta situació es produiria, no només perquè els resultats de les eleccions van ser molt polaritzats, sinó perquè ja es veia amb el clima anterior a la votació:

 

Respecte al fet que Puigdemont proposés a Jordi Sànchez com a candidat a la presidència, la Yolanda López afegeix que és molt irresponsable proposar a algú com el president de l’ANC, perquè saben que no és viable que pugui estar present a la investidura, i l’únic que s’aconsegueix amb aquest acte és continuar bloquejant el país:

 

La xerrada sobre la vaga feminista i violència de gènere

La xerrada d’aquest divendres 16 de març ha començat a les 8 del vespre i ha tingut dues ponents. Per una banda, la Yolanda López, que ha parlat sobre la situació de la dona en el món laboral. Per l’altra, la Lolle Morillas, de l’àrea de feminismes de Podem Catalunya, que ha parlat sobre violència de gènere. També ha intervingut l’Enric López, portaveu de Podem Tiana, per parlar sobre la vaga feminista. Ha fet un repàs per la història, des dels orígens del 8 de març fins a l’actualitat.