Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’increment d’atur aquest setembre no afecta a Tiana

L’atur a Tiana ha disminuït aquest mes de setembre en relació el passat mes d’agost. La taxa actual és de 9,17% mentre que el mes passat era de 10,01%. En xifres absolutes són 391 aturats aquest setembre, 36 persones menys que a l’agost.

La taxa d’atur a Tiana és menor que la mitjana de municipis del Maresme, que és de 15,78%. El municipi amb la taxa d’atur superior continua sent Mataró, amb un 20%, i Cabrera de Mar és el que té la taxa d’atur més baixa de tota la comarca del Maresme, amb un 8,66% d’atur.

La comarca del Maresme, en relació al mes passat, aquest setembre l’atur ha tancat amb un lleu increment (0,99) de desocupació, el menor increment dels últims set anys. El sector de serveis i el col·lectiu Sense Ocupació Anterior (SOA) han estat els més perjudicats per l’atur. Per altre banda, els sectors que menys han patit aquest increment han estat: els sectors de l’agricultura, industria i construcció.

DSC09506

Pel que fa el conjunt de Catalunya, l’atur ha incrementat un 0,73. Ho han patit amb més intensitat els homes que no pas les dones, tenint en compte que hi ha més dones en els registres de desocupació. Un increment d’atur que ha afectat més al col·lectiu de joves. Tot i això, el col·lectiu més nombrós en el registre d’atur és el de persones de 45 anys o més, que representa el 52,54% d’atur al Maresme.