Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’última sardana d’aquest estiu a l’Antic Camp de Futbol

Des de fa anys, les nits dels dimecres de juliol, a Tiana, estan reservades a les sardanes. A partir de les 8 del vespre els dansaires van arribant a les taules que s’han disposat al voltant de la pista de l’Antic Camp de Futbol. La gent porta el seu sopar i es crea un ambient previ a la festa, que l’anima abans que comenci. Per alguns, això és el reclam:

 

Però per altres el que importa de veritat és la sardana i la viuen i l’estimen com si fos part d’ells:

 

Per a Dolors Solà -la “Leles”- una de les organitzadores principals del Festival d’Estiu de Cobles i Compositors, el fet que la trobada sigui monogràfica porta a gent diferent cada dia però, al final, “sempre s’omple”. Un altre aspecte interessant, diu, és que s’està donant més importància a les cobles que altres anys.

 

Aquest any s’ha comptat amb les cobles, Miranda, Reus Jove, Jovenívola de Sabadell i la Principal de la Bisbal, que han interpretat respectivament sardanes dels autors Jaume Roca, Alfred Abad, Xavier Forcada i Jaume Cristau.

 

El segon dimecres de juliol va ser el dia amb més assistència. Des de l’organització ho atribueixen a que l’autor convidat és jove i a que, abans que compositor, és dansaire i, per tant, entén molt bé què busca la gent que balla sardanes:

 

Després de l’èxit d’aquest segon any com a Festival de Cobles i Autors, la trobada tornarà l’any que ve amb més sardanes a la fresca de les nits d’estiu.