Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

A manca de Síndic local, el Síndic de Catalunya

El Síndic de Greuges de Catalunya ha assegurat que els ciutadans i les ciutadanes de Tiana, tot i no disposar d’un Síndic local, estan igualment atesos per aquesta institució. “El ciutadà de Tiana no està desatès perquè el Síndic té plena competència per entrar als municipis”, ha explicat el Secretari adjunt del Síndic de Catalunya, Jordi Sànchez Picanyol.

 

Picanyol ha afirmat que no hi ha cap llei que obligui els ajuntaments a disposar d’una figura local que representi el Síndic. A més a més, segons el secretari, hi ha altres alternatives, com la d’establir un conveni específic de col·laboració que permeti disposar de més proximitat amb aquest defensor del poble. Seria el cas, per exemple, de l’Ajuntament de Premià de Mar.

 

El Síndic rep 5 queixes de persones de Tiana: dues dirigides a Serveis Socials

Aquesta setmana passada, però, el Síndic de Greuges de Catalunya ha visitat Tiana per oferir aquest servei de forma més propera. Cinc persones del poble van aprofitar per presentar les seves queixes. Dues d’aquestes van adreçades a l’Ajuntament del municipi, concretament al departament de Serveis Socials, uns temes que estarien relacionats amb benestar social i ocupació. La resta de queixes van dirigides a temes tributaris i a les companyies de subministrament d’aigua o gas. A més, dues persones van aprofitar per fer consultes al Síndic.

El Síndic de Greuges al Centre Cívic
El Síndic de Greuges al Centre Cívic

Tiana sense Síndic local des de fa tres anys

Tiana fa més de tres anys que no té Síndic de Greuges Local, des del mes de desembre de l’any 2010. Aquest municipi ha disposat d’aquesta figura de defensa des de l’any 1996. Aquesta institució treballa per garantir els drets dels ciutadans i les ciutadanes a una bona administració.