Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Maria de Gàdor Ayra és la nova presidenta d’ERC a Tiana

Maria de Gàdor Ayra és la nova presidenta d’Esquerra Republicana a Tiana. L’exregidora de cultura i educació de l’Ajuntament, continua implicada en política i ara ho farà des del capdavant. A partir d’ara, doncs, substituirà la fins ara presidenta, Eva Inglés.

Aquesta ha estat una decisió que ha pres el partit després d’una assemblea celebrada aquest cap de setmana. Ayra ha estat l’única candidata a la presidència. Després d’uns anys de descans i de mantenir-se allunyada de la secció local d’Esquerra, explica tenir ganes d’implicar-s’hi de forma activa. La nova presidenta és mestra jubilada recentment.

 

La republicana explica que és un bon moment per al seu partit, tant a nivell local com de país.

 

La ja presidenta d’Esquerra creu que els socialistes han anat un pas per davant en l’actual govern tianenc, format pel PSC i ERC, ja que són el doble de regidors. Tot i això, Maria de Gàdor celebra que els actuals representants del partit al consistori s’hagin mantingut fidels al seu programa electoral.

En aquest moment, la feina d’ERC se centrarà en les properes eleccions municipals. En aquest sentit, explica que encara no han parlat seriosament sobre el candidat i que està previst començar a treballar-hi aviat. Maria de Gàdor Ayra veu possible aconseguir la propera alcaldia de Tiana, sobretot després dels últims resultats del partit a les europees. Esquerra, el passat 25 de maig, va guanyar en vots al poble.

 

Una presidenta amb experiència

Maria de Gàdor Ayra ja coneix la política tianenca. Ella ha estat, durant 8 anys, regidora de cultura i d’ensenyament de l’Ajuntament. Va formar part del govern als mandats 1995-1999 i 2003-2007. De la seva tasca destaca la inauguració de la biblioteca municipal, el nomenament de Lola Anglada com a filla adoptiva o la creació i el bateig dels gegants.

 

De Gàdor, però, també coneix la feina de l’oposició. En el mandat 1999-2003, va ocupar, durant dos anys, aquest lloc.

 

Esquerra guanya suport a Tiana

En les darreres eleccions que s’han celebrat, les europees, els tianencs van fer guanyar Esquerra Republicana amb els seus vots. Els republicans van obtenir el 30% del suport (1.067 vots), superant, fins i tot, a Convergència i Unió (1.028 vots), tot i que només amb 39 vots de diferència. Aquests resultats, a més, contrasten amb els del 2009, quan ERC es col·locava en quarta posició amb només 319 vots.

Les eleccions al Parlament de l’any 2012 també van anar bé pels republicans, que van quedar-se en segon lloc. Aquest cop van obtenir el 17% del suport amb 842 vots. En aquesta ocasió, igual que en les anteriors eleccions catalanes, CiU va ser el partit escollit per a la majoria de votants del municipi (41%).

Els resultats de les eleccions municipals dels últims anys, però, sempre han situat Esquerra Republicana com la quarta força al municipi. L’any 2011 es van quedar amb gairebé un 12% dels vots, l’any 2007 amb un 10% i l’any 2003 amb un 15%.