Ciència | Igualtat

Maria José Rodríguez, matemàtica: “La matemàtica és filosofia, és una forma de posar lògica i preguntar-se el perquè de les coses”

La Maria José Rodríguez treballa en una consultoria informàtica com a analista funcional. / martalopez

En el seu cas, quan va estudiar Matemàtiques hi havia un gran percentatge de dones. La diferenciació, però, arribava després. La majoria de dones es dirigien cap al món de l'ensenyament mentre que els homes tendien a fer feines més empresarials, informàtiques o tecnològiques.

Marta  López | 17/02/2023 a les 16:23 0
 

La biblioteca Can Baratau va celebrar el passat 11 de febrer el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència amb una taula rodona formada per cinc tianenques que treballen en diferents camps científics i tecnològics. En aquesta sèrie de notícies coneixerem més sobre les participants a través d’entrevistes individualitzades.

 

La Maria José Rodríguez és matemàtica i, actualment, treballa en una consultoria informàtica:

 

Abans havia passat per altres feines en sectors com la banca i la sanitat:

 

I és que tal com ens explica, hi ha matemàtics a tot arreu, des de l’ensenyament fins al món informàtic i de desenvolupament web:

 

Rodríguez va començar a estudiar Matemàtiques sense saber que acabaria passant per totes aquestes feines:

 

Què s’estudia exactament, però, en una carrera com aquesta? La Maria José explica que està molt centrada en la teoria i en plantejar i entendre el perquè de les coses:

 

Aquesta tendència a preguntar-se el perquè de les coses fa que, històricament, matemàtiques i filosofia hagin anat plegades:

 

La tianenca explica que un tret diferencial dels matemàtics, i que valoren molt en el món laboral, és la capacitat que tenen per analitzar i sintetitzar les coses:

 

En el seu cas, quan va estudiar Matemàtiques hi havia un gran percentatge de dones:

 

La diferenciació, però, arribava després. La majoria de dones es dirigien cap al món de l’ensenyament mentre que els homes tendien a fer feines més empresarials, informàtiques o tecnològiques:

 

Per exemple, diu que ha treballat en equips on es trobaven una vintena d’homes i només dues dones:

 

Marta López
Marta  López