Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Montgat acull la Segona Trobada artesana i creativa del Baix Maresme

Alella, El Masnou, Montgat, Tiana i Teià s’han unit per segon any consecutiu per organitzar la Trobada artesana i creativa del Baix Maresme, unes jornades d’artesania que tindran lloc dimecres 7 de juny de nou del matí a dues del migdia a la Sala Pau Casals de Montgat. La primera es va fer al Masnou.

Sota el lema “Crea, emociona i connecta”, la programació d’aquest espai de trobada adreçat a professionals dels sectors de l’artesania i la creativitat estarà formada per converses, tallers i debats que busquen facilitar recursos pràctics, generar sinergies, inspirar i motivar les persones perquè actuïn i prenguin accions positives envers els seus negocis creatius.

La Segona Trobada artesana i creativa del Baix Maresme comptarà amb un equip de ponents de primer nivell, referents en els seus respectius àmbits que oferiran reflexions i coneixement al voltant de l’artesania i la creativitat de manera participativa i dinàmica. Es tracta de Victòria Rabal, artista, mestra artesana i directora del Museu Molí Paperer de Capellades; Lucia Bruni, dissenyadora i creadora de la marca Lucirmás; Sylvia Calvo, dissenyadora i emprenedora tèxtil en moda circular; Flor Calveiro, periodista i comunicadora; Mireia Solsona, fundadora i CEO de Mimètik Bcn i especialista en Etsy; David Hierro, gestor del projecte CRAFTCATALONIA creat per la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC); Montse Casas, artesana tèxtil; Neus Ponsetí, comunicadora, il·lustradora i representant de la comunitat artística i artesana La Volta; i Josep Sucarrats, periodista i director de la revista Arrels. El món que torna creada l’any 2020 per recuperar i fomentar els productes, els oficis i les formes de vida tradicionals.

A més, dins d’aquesta trobada es presentarà una obra d’art creada per 40 artistes de diferents disciplines i llocs, entre els quals Tiana. Amb disciplines com ceràmica, brodats, il·lustració, tèxtil, pintura sobre seda, gravats, metall, alimentació, fusta, vidre, estampació i moltes altres tècniques s’ha elaborat un mural de 5 metres d’amplada per 3 metres alçada. La idea és que aquesta obra faci una exposició itinerant pel Maresme.

El projecte està subvencionat per la Diputació i els ajuntaments participants i el sector artesà del Baix Maresme.