Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Montse Torres: “Volem menys política de galeria i més aprofundir en solucionar els problemes”

El 17 de juny es va complir un any de la investidura d’Isaac Salvatierra com a alcalde de Tiana. Continuem la ronda d’entrevistes per fer balanç d’aquest primer any de mandat amb la portaveu de Junts per Catalunya Tiana, Montse Torres.

Com heu viscut des de Junts per Catalunya Tiana aquest primer any de mandat?

La regidora explica que el dia de la investidura d’Isaac Salvatierra com a alcalde, ella esperava que el govern continués obert a escoltar propostes, tal com van fer al final de la legislatura anterior. Malgrat això, creu que amb la majoria absoluta “no els cal tenir en compte cap de les nostres propostes i en decisions importants quedem al marge”.

 

Valoració de la relació entre JuntsxCat Tiana i l’equip de govern

Torres diu que no pot valorar positivament aquesta relació perquè no estan contents amb l’equip de govern. “La majoria absoluta que té el govern fa que si no obté el consens de l’oposició, aprova les decisions en solitari”, afegeix, i posa d’exemple els pressupostos municipals del 2024.

 

Coses que s’han fet bé i coses que s’han fet malament

Com a coses positives, Torres destaca com s’ha exercit més control a la residència de Sant Cebrià; s’ha fet molta inversió i han destinat molts recursos a la política d’informació en la qual “algunes vegades també hi podem participar l’oposició”; i s’han aconseguit subvencions que es tradueixen en nous serveis com el canguratge gratuït.

 

Pel que fa a les coses negatives, no li agrada que aprovessin el pressupost sense tenir en compte les seves opinions; tampoc els agrada com s’han fet les licitacions, especialment la de l’escola bressol, ni “l’embolic que hi ha hagut amb les quotes mensuals que han de pagar les famílies amb criatures a l’escola bressol”, entre altres coses que ella mateixa detalla

 

Quina nota li posaries a aquest primer any de mandat?

La regidora diu que, malgrat que hi ha “tantes coses que no ens agraden”, no vol suspendre a cap dels 8 regidors i regidores. Tot i l’aprovat, adverteix que espera que millorin i tinguin “una actitud més oberta i més col·laboradora perquè aconseguiríem més eficiència pel poble, que en definitiva és el més important.”

 

Estat d’execució del PAM. Quins projectes han de ser prioritaris?

Segons recull la pàgina web de l’Ajuntament de Tiana, en el primer any de mandat l’equip de govern ha assolit el 28,2% de les accions proposades en el Pla d’Actuació Municipal (PAM). Torres diu que sap si el govern acabarà desenvolupant el 100% del seu programa, però opina que, des del seu punt de vista, cal potenciar la política de manteniment del poble. “A Junts per Catalunya el que realment ens interessa en aquests moments és que es facin les reparacions i el manteniment que el poble necessita”, afegeix.

 

Pel que fa als projectes prioritaris, destaca com cal una política d’habitatge més activa i ampliar el parc públic d’habitatge; arranjar voreres; acabar la reforma Can Riera o habilitar més aparcaments. “Volem menys política de galeria i més aprofundir en solucionar els problemes” acaba dient.