Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Mor Antoni Pina, el primer regidor d’ERC de la democràcia

Antoni Pina ha mort aquest dilluns a la tarda als 89 anys. Ho han confirmat a La Local fonts de la família i d’ERC. Feia temps que tenia la salut delicada i feia uns dies que l’havien ingressat perquè el seu estat havia empitjorat.

El militant històric republicà va ser el primer regidor d’ERC a l’Ajuntament de Tiana de la democràcia recuperada. Va entrar al consistori l’any 1991. ERC va aconseguir 263 vots, el 12’5% del total. El seu partit el va triar com a candidat durant un sopar a Can Roca i va estar 4 anys com a regidor a l’oposició, durant l’últim mandat de l’ex alcalde Josep Mª Escudé (CIU) que va morir el setembre de l’any passat. Antoni Pina obre les portes de l’Ajuntament als republicans Miquel Navarro i Mara de Gador Ayra, que 4 anys més tard doblen la representació al consistori i porten ERC al govern amb el PSC i IC-V, primer, i després formant binomi només amb els socialistes.

Darrerament, Pina seguia molt vinculat al partit, tot i que ara era un militant passiu. Durant molts, anys, però, la rebotiga de Can Vilaró, el seu “museu” com l’anomenava ell, va ser la seu d’ERC. Li agradava “enredar” els qui passaven pel carrer Lola Anglada (on vivia) i convidar-los a entrar-hi mentre els explicava històries de la Tiana antiga, moltes de les quals, vinculades a la política. La Local el va entrevistar fa un mes i mig per recollir la seva opinió sobre el “Retrobem-nos”, com a veí afectat.

La Tiana de Pina

Antoni Pina va néixer a París i de jove va venir cap a Catalunya. La família es va instal·lar a Alella i anys més tard va venir a viure a Tiana. Aquí es casa amb la filla gran de l’Avi Vilaró amb qui va tenir dues filles.

Una part dels records d’Antoni Pina van quedar gravats en una entrevista aquest estiu en motiu del concurs de Festa Major BUZZ TIANA dels Doctor Mascaró. Aquí en teniu un fragment.

 
Sala de vetlla i funeral

La sala de vetlla d’Antoni Pina s’obrirà aquest dimarts a les 16h al Tanatori de Badalona. La missa funeral serà al mateix Tanatori dimecres a les 9h. Més endavant es farà un funeral a Tiana en memòria del que ha estat una de les figures més emblemàtiques d’ERC a Tiana.