Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Mor l’exalcalde de Badalona Joan Blanch

Qui va ser alcalde de Badalona entre 1983 i 1999, Joan Blanch, ha mort aquesta matinada a l’hospital de Can Ruti, on estava ingressat com a conseqüència d’una llarga malaltia. Blanch, que tenia 77 anys, va ser el segon alcalde de la democràcia a la tercera ciutat de Catalunya. Va agafar el testimoni de Màrius Diaz i, no sense polèmica, li va passar a Maite Arqué. Blanch va presentar una candidatura alternativa a la del PSC a les eleccions del 99 i posteriorment va ser expulsat del partit. Als anys 90 també va ser diputat al Congrés i al Parlament de Catalunya, així com president de l’Entitat Metropolitana del Transport. En els darrers anys s’havia posicionat a favor de la independència de Catalunya.

L’Ajuntament de Badalona ha fet públic aquest matí un decret de dol oficial que es mantindrà durant tres dies. Des d’aquest matí les banderes dels edificis oficials de la ciutat onegen a mig pal. D’altra banda, les banderes de l’interior dels mateixos edifici porten un crespó negre.

La sala de vetlla per acomiadar l’exalcalde estarà oberta al saló de plens de l’Ajuntament des de dos quarts de sis de la tarda fins a les nou del vespre d’aquest dimecres, i dijous de dos quarts de deu del matí a dos quarts d’una del migdia.