Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Constituït el consell de mitjans de comunicació de Tiana

Tiana ja torna a tenir, des d’aquest dilluns, consell consultiu i assessor de mitjans de comunicació municipals. Tot i que la seva composició és provisional, funcionarà almenys els propers mesos. Hi tornen a tenir representació els 6 partits que van obtenir regidors a les passades eleccions (PSC, CDC-DC, ERC, Junts per Tiana, CUP i PP).

Un dels objectius fonamentals d’aquest consell, han explicat els seus integrants, és garantir que la tasca dels mitjans de comunicació audiovisual de Tiana “no es polititzi”. El regidor responsable de l’Àrea de Mitjans de Comunicació, Ricard Fabra, destaca, sobretot, el consens que fins hi ha hagut al consell fins i tot abans de la seva constitució:

 

Hi ha 7 tasques inicials que el Consell vol dur a terme durant els primers mesos. Entre elles, destaca la redacció d’un nou reglament de mitjans de comunicació, una proposta per normalitzar la plantilla de Ràdio Tiana pel que fa als seus llocs de treball, així com l’elaboració dels pressupostos dels mitjans de comunicació en col.laboració amb el/la directora/a de l’emissora municipal.

En nom del consell, una de les seves integrants, Gemma Liñán, ha puntualitzat que: “la voluntat de tots els grups municipals sempre ha estat fer un projecte que garanteixi una estabilitat i que defineixi l’estructura dels mitjans municipals”. En aquest sentit, ha destacat Liñán, el nou Consell vol ser el més participatiu possible i no donar veu només, ha dit, als diferents partits municipals.

Els integrants del Consell valoren molt positivament el consens amb què fins ara s’hi ha treballat, tal com destacava la seva portaveu, Gemma Liñán:

 

D’entre els objectius del nou Consell, destaca el setè: “vetllar i garantir la independència i la llibertat d’informació del personal adscrit al servei”:

 

El nou consell de mitjans de comunicació el presideix Ricard Fabra (regidor d’ERC) i en formaran part el secretari municipal, el director o directora de Ràdio Tiana (que es coneixerà quan es resolgui el concurs públic d’aquest plaça, encara per convocar-se), i un representant de cadascun dels 6 partits amb representació municipal. Aquests delegats i delegades són: Josep Maria Toffoli pel PSC, Pere García per CDC-DC, Gemma Liñán per Junts per Tiana, Josep Maria Goñi per ERC, LLuc Armengol per la CUP i Carmen Jódar pel PP.

A la seva primera reunió, el nou Consell ha decidit també quines persones integraran l’òrgan de selecció de la plaça de director/a i de redactor/a de Ràdio Tiana. La publicació de les bases d’aquest procés selectiu tindrà lloc els propers dies, ha explicat el Consell.