Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les noves organitzadores de la Festa dels Racons agraeixen “l’amor amb que ens han fet el traspàs”

La Festa dels Racons d’aquest any ja té data: es farà el 5 de maig, dissabte, amb possibilitat de passar-ho a l’endemà en cas que plogui. Però la notícia veritablement important per Tiana, enguany, és constatar que la Festa dels Racons se segueix fent. Les seves 4 fundadores -i fins ara organitzadores- no podien seguir fent-se’n càrrec però hi ha successores en l’organització. Ara, la Rut, la Mar i la Mireia, hereves d’aquest preciós llegat cultural tianenc, seran les dinamitzadores de la propera Festa dels Racons.

Ho encaren amb molta energia i un punt d’emoció, asseguren a La Local. Però, què els va portar a voler fer-se càrrec de la Festa dels Racons? Escoltem la Rut, la Mireia i la Mar:

 

Fer-se càrrec de la festa dels Racons, asseguren, els està representant molta més feina de la que havien pensat:

 

Potenciar artistes locals i, alhora, portar propostes innovadores són els principals objectius de totes tres organitzadores. Però això no és fàcil quan, com elles reconeixen, no s’està al rovell de l’ou de la programació cultural. Ho comenta la Mar:

 

Un altre dels reptes principals és triar el recorregut: la varietat i la bellesa de racons a Tiana ho fan difícil. El que està clar i no varia és que serà un itinerari secret fins el mateix dia de la Festa:

 

Com en anteriors edicions, es faran 4 passis de la Festa dels Racons, un cada mitja hora, guiats per una o diverses persones. També, com en anys anteriors, l’esponsorització de la festa és complicada, expliquen les organitzadores. Agraeixen a l’Ajuntament l’aportació econòmica que fa però assenyalen que, a més, cal una implicació gran de comerços tianencs perquè la Festa dels Racons tingui un alt nivell.

Aquest any, hi haurà venda de bosses de roba de la Festa, com sempre, però amb una variant: es vendran les d’edicions anteriors:

 

La Mar, la Mireia i la Rut asseguren que, tot i que el llistó està molt alt, se senten contentes i emocionades davant del repte d’organitzar aquesta 5a Festa dels Racons.

Totes tres volen agrair, per sobre de tot, l’ajuda i el traspàs “amb total amor i llibertat” que han rebut, asseguren, de les anteriors organitzadores: la Roser, l’Anna, la Carlota i l’Andrea. I és que totes 4 havien remarcat sempre que la dels Racons no és una festa d’elles, sinó de Tiana.